USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Комп’ютери» Луцької міськради хотіли захищати за 6 мільйонів

21 Жовтня 2013 21:40
Постійна комісія міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів під час засідання розглянула Програму технічного захисту інформації у виконавчих органах на 2014-2016 роки.

Начальник відділу програмно-технічного забезпечення міськради Денис Осокін зазначив, що програма відповідає вимогам чинного законодавства і розроблена для захисту від сторонніх осіб інформації, яка розміщена на комп’ютерах Луцької ради. З його слів, захист програмно-технічного забезпечення регламентується законом, тож він мусить це питання піднімати.

Усього на реалізацію цього проекту передбачено у 2014-2016 роках 6 мільйонів гривень. З них майже 700 тисяч витратять на захист сайту міськради.

«У квітні була перевірка, згідно з результатами якої я ледь не лишився посади», - каже Денис Осокін.

Член комісії, депутат Юрій Корольчук одразу ж попередив посадовця, що таких грошей у бюджеті немає.
«Немає можливості виділити такі гроші. Якщо суму поділити на 10, тоді можна було б знайти фінансування», - зазначив депутат.

Його підтримав і голова комісії, депутат Олег Чернецький.
«Підтягніть трохи пасок, зробіть так, щоб ви лишилися на роботі. Був би у нас грошовий станок, чи туризм, чи гори, чи море, - то ми могли б виділити такі гроші», - зауважив він.

Депутати одноголосно відхилили пропозицію.
Підтримки у членів комісії не отримала й програма представлена тим же Денисом Осокіним, яка спрямована на розвиток електронного урядування та інформатизації Луцька на наступний рік.

Зокрема одним із заходів пропонувалося оснастити 15 автівок, які перебувають у автопарку міськради, засобами GPS-контролю. На це планувалося витратити 45 тисяч гривень.
Загальна сума реалізації усіх заходів програми – 2 мільйони. Депутати проголосували проти цього проекту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Лучанин Показати IP 21 Жовтня 2013 22:17
А що не можна було ці автівки до Візора підключити? Нехай би народ в прмому ефірі дивися! Краще б гроші витратили на те щоб відібрати в Візора домен lutsk.ua, як не як він повинен належати місту та працювати. Бо сайти з поштою знову не працюють, не кажучи про щоденні перебої в роботі. Разом і сайт міськради можна було б захистити.
Григорій Іванович Показати IP 21 Жовтня 2013 23:16
Ну і як тепер по порносайтам шастати. Це ж скільки вірусів можна підхопити. А так молодець Денис, турбується про чиновників. А депутати нехороші, бездушні якісь. Всього шість мільйонів з бюджету міста і ніяких вірусів, та й розвідки США, ФРН, Швейцарії та Японії не вивідають новітніх методів управління комунальним господарством міста, та "секретів" будівництва луцьких "автобанів". Це ж продукт подвійного призначення - готові полігони для випробування бронетехніки в екстремальних умовах
опа Показати IP 22 Жовтня 2013 00:25
мабуть з яручиком домовився бабло відмити, але не розрахували кількість бабла))) їм навіть підказали, щоб на 10 поділили, тоді щось можна поцупити, а жадібність робить людину сліпою і глухою :-) 6 млн!!! а ну кошторис покажи, пентагон меньше коштує!
вв Показати IP 22 Жовтня 2013 09:01
Я думаю проблема в іншому:-) або дениска невміє ділити 6 на 10 або не не зрозумів чому на 10 адже членів комісії меньше :-):-):-) а по серйозному якби мова ййшла перш за все за електроне врядування то я думаю не депутати а перш за все громада це б точно підтримала....а так джіпіеси і.тп для чого це все....
Знаючий Показати IP 22 Жовтня 2013 09:38
Розумники, що вище відписалися,ви або не чули,що таке технічний захист інформації, і як за нього виносять мозок, або голова вам в першу чергу для того, щоб в неї їсти....
Colonel до Знаючий Показати IP 22 Жовтня 2013 12:17
Місцеві "знаючі" біли гейтси готові купити за сто баксів якусь програмку і втюхати мерії за шість млн. грн.? Бо ж без неї вимремо, опитування лучан показало, що дана проблема стоїть на першому місті серед їх життевих пріорітетів. Без неї ну ніяк! Без хліба, води можна обійтись деякий час. Без якісних доріг, опалення зарплати в кінці кінців теж. Ну а "що таке технічний захист інформації, і як за нього виносять мозок". Без мізків - нікуди. Просіть лямів з двадцять.. в євриках!
Anonymous Показати IP 22 Жовтня 2013 13:38
А "знаючі" щось чули про FLOSS?
пп до Anonymous Показати IP 23 Жовтня 2013 00:18
Наврят:-) вони певно незнають що є і безкоштовна альтернатива

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus