USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ковель міг лишитися без газу

15 Квітня 2011 15:15
У Ковельському міськвиконкомі заявляють, що управління з газопостачання і газифікації міста не виконало рішення виконкому Ковельської міської ради, через що Ковель міг би лишитися без опалення і гарячої води.

Про це йшлося на позачерговому засіданні виконавчого комітету міської ради - повідомили 15 квітня у Ковельському міськвиконкомі.

«Газове» управління не виконало рішення виконкому щодо заборони пооб’єктного припинення (обмеження) газопостачання котелень ПТМ «Ковельтепло», і повідомило, що припинить газопостачання ПТМ «Ковельтепло» з 15 квітня.

Начальник управління по газопостачанню і газифікації Сергій Рибачок повідомив, що рішення виконкому вважає неправомірним, тому і не виконав його.

Рибачок стверджує, що приймаючи рішення про відключення котелень ПТМ «Ковельтепло», він керувався документами вищого рівня – законодавчими та галузевими актами. А документи локального рівня, на його думку, не повинні їм суперечити.

Міський голова Олег Кіндер наголосив на тому, що давати оцінку законності рішень – це виключно компетенція правоохоронних органів. На території Ковеля рішення виконкому мають виконуватися в обов’язковому порядку.

Директор ПТМ «Ковельтепло» Володимир Бойко вважає, що міськгаз відключив теплогенеруюче підприємство від газопостачання неправомірно, оскільки понадлімітного використання газу не було.

Станом на 31 березня (коли було здійснено відключення) ПТМ «Ковельтепло» ще мав виділені планові обсяги газу і на сьогодні вони також є.

Володимир Бойко також зазначив, що середня проплата по Україні за надані населенню послуги теплопостачання становить 48%, а у Ковелі - 94,5%.

В зв’язку із відключенням виникла ще одна складна ситуація: керівник «Ковельтепло» не знає, хто ж відшкодує збитки його підприємству? А вони склали близько півмільйона.

Володимир Бойко також наголосив, що для населення буде обов’язково зроблено перерахунок і за послуги, що не надавались, вони не платитимуть.

Виконком вирішив зобов’язати ПТМ «Ковельтепло» забезпечити подачу гарячої води згідно графіків, а газове управління - забезпечити постачання газу для ПТМ «Ковельтепло» згідно договорів і не допустити в подальшому невиконання рішень виконкому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus