USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Кропива виграв суд. Шиба винен йому 6 мільйонів

2 Листопада 2010 10:27
Понад шість мільйонів гривень штрафних санкцій міська влада Луцька боргує підприємству «Східноєвропейська теплоелектрогенеруюча компанія» – таке рішення ухвалив днями Львівський адміністративний апеляційний суд.

Про цю «небезпеку» для Луцька 2 листопада повідомив міський голова Богдан Шиба під час оперативної наради в мерії.

Шиба розповів, що «поки всі думали, за кого голосувати», керівник «Східноєвропейської теплоелектрогенеруючої компанії» Олександр Кропива подав до суду і виграв його. Згідно з судовим рішенням, Луцьк змушений віддати підприємству 6,4 мільйони гривень.

«Обов’язково цьому треба дати відсіч і забезпечити роботу державних контролюючих структур для перевірки рівня розрахунків саме цієї фірми за природний газ і фінансової дисципліни там. Щоб так не вийшло, що з міста хтось хоче стягнути гроші. Такого не буде», – переконує мер.

Вчинок Кропиви Шиба називає «мудрим», оскільки він, будучи керівником приватної підприємницької структури, українським законодавством захищений більше.

«В законі про житлово-комунальні послуги, про теплопостачання написано, що, оскільки плата за тепло береться за попередній місяць, а за газ треба оплатити в цьому місяці, виникає різниця – обов’язково виникає якийсь борг. Так от на той борг, відповідно до закону, не можна нараховувати пеню. Але закон стосується тільки державних, комунальних підприємств, установ та організацій. А він – приватна структура. Законодавець не додумався написати, що і приватним структурам не можна цього робити», – пояснив він.

Відтак Кропива порахував показники розрахунків за використані теплоносії протягом попередніх років, що «йому платили на місяць чи на два пізніше», і за це все, каже Шиба, нарахував певні відсотки штрафних санкцій і пеню.

«Знову ж випливає проблема, що державні і комунальні підприємства є абсолютно незахищеними, вони платять всі податки, а інші ховаються… В суперечці із приватними підприємцями, які в тому ж сегменті ринку працюють обов’язково будь-які треті сторони, Третейський чи звичайний суд, стає на бік приватного підприємства. Виходить так, що комунальне чи державне підприємство, яке має бути захищене абсолютно, виявляється відкритим для всіх вітрів», – бідкається міський голова.

Нині, за словами Шиби, готується «достойна» відповідь міської ради.

«Якщо буду готовий і матиму право, то наступного вівторка розкажу деталі. Ми мусимо відстояти інтереси міста і не дозволити стягувати комусь дурні гроші», – зауважив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Губка Боб Показати IP 2 Листопада 2010 10:45
Ну, скажімо, Шиба вже нічого не винен. Винен тепер Романюк ))))
))) до Губка Боб Показати IP 2 Листопада 2010 16:02
чекаймо на феєричний серіал на "ВП" та в "ЛЗ" - "Спадщина Шиби". Цікаво, хто писати буде )))
Tarantino до ))) Показати IP 2 Листопада 2010 16:05
Як хто? Славік! Чи ви не в курсі, що його страшенно гнітила необхідність працювати на корумпованого і підлого Шибу? От тепер він вріже правду-матку
))) до Tarantino Показати IP 2 Листопада 2010 16:08
кого-кого, а піарщиків міняти точно ніхто не буде. уж надто вони вєрноподдані.
Helge Показати IP 2 Листопада 2010 11:20
Ха-ха-ха..))) Картавый как всегда удивил работой своего мозга. В украинском уголовном праве "ПІД причетністю до злочину розуміється умисна дія або бездіяльність, яка пов 'язана зі здійсненням злочинної діяльності іншою особою, але не є співучастю в ній через відсутність об'єктивної й суб 'єктивної спільності зі злочинною діяльністю такої особи" Объясняю для тех, кто в танке. Кривицкий и его коллеги, перед своим уходом придумали и запустили эту тему с Кропивой, надеясь таким образом получить доступ к коммунальным деньгам населения. Шиба, естественно, после своего прихода, тоже захотел получить свою долю, однако его прокинули, после чего он и затянул эту свою грустную песТню про злодея Кропиву (что, в общем, недалеко от истины). А интересно, какой откат получит Кривицкий и Шиба от Кропивы если эта шняга с судом дойдет до исполнительной службы - ведь такие схемы обдирания бюджета НЕВОЗМОЖНЫ без преступной бездеятельности власти? )))
ссс Показати IP 2 Листопада 2010 11:21
Кропива повинен взагалі-то сидіти за те, що вкрав шовковий, але він далі продовжує обкрадати державу і лучан. Коли вже цих уродів будуть розстрілювати???
Не прокурор Показати IP 2 Листопада 2010 11:43
В украинском уголовном праве "ПІД причетністю до злочину розуміється умисна дія або бездіяльність, яка пов 'язана зі здійсненням злочинної діяльності іншою особою, але не є співучастю в ній через відсутність об'єктивної й суб 'єктивної спільності зі злочинною діяльністю такої особи". Генiально!!!!! Так це ж пряма аргументацiя "про непричетнiсть" Романюка до крадижки 80 тис.. тон зерна з КХП-2 у 2008-2009 роках!!!
Helge до Не прокурор Показати IP 2 Листопада 2010 13:05
Неа - не гениально. КХП-2 и Гнасюк непосредственно подчиняются к Госкомрезерву и Кабинету Министров, а контроль за инвентаризацией КХП непосредственно не лежит на губернаторе. В данном случае, обвинять Романюка к этом хищении, это все-равно, что обвинять в этом же и нас с Вами - мы ведь тоже МОГЛИ догадываться, что там не все xbcnjююю)))) Вот, например, недалеко от КХП-2 есть один комбикормовый заводик))) Чисто интуитивно, я бы на месте соответствующих органов поинтересовался, а не разгружались ли там эти эшелоны? )))
Не адвокат до Helge Показати IP 2 Листопада 2010 13:22
Голова ОДА є керівником всієї виконавчої влади в області, іншими словами - представником Уряду та прем'єр-міністра. Почитайте уважно посадову інструкцію голови ОДА та положення про Держкомрезерв. Тому халатність Романюка ідентична халатності Шиби, зазначеної в статті.
Helge до Не адвокат Показати IP 2 Листопада 2010 21:16
Ну так давайте привлекать его к административной (или уголовной) ответственности, например, за каждый факт дачи взятки, например гаишнику...))) Не нужно доводить ситуацию до абсурда.
Любі свині Показати IP 2 Листопада 2010 12:49
Довбанута влада! Мля без Піночета не обійтись. Невже не знайдеться людини, яка "замочить" кропиву. Ну це вже бєспрєдєл.Якщо Романюк не розрулить з кропивою, гнати поганою мітлою з мера!!!
boretc Показати IP 2 Листопада 2010 13:49
Якщо за стільки років ніхто з Кропивою не розібрався, то й зараз кишка тонка - він усім "відстібає"! :) А під прикриттям "Удару"... ну карочє - Клічко крыша!
Ястребок Показати IP 2 Листопада 2010 15:03
To Любі свині: при всем моем уважении к Пиночету, - если Кропива руководствуется действующим законодательством, все "бiдкання" Шибы угадайте к какому месту. А Пиночета в Украине - тупо не будет. Почему? Найдите через Гугл статью Олеся Бузины про гетманов - поймете (надеюсь)...
))) Показати IP 2 Листопада 2010 16:00
новий мер розплатиться без проблем. вгадайте, в якому банку буде взятий муніципальний кредит ))) ну от. є влада. лишилось придумати, що з нею робити ;-)
Ястребок Показати IP 2 Листопада 2010 16:17
To ))): желаю успехов в придумывании! Это не ирония и не ерничание: а вдруг вам действительно удастся что-то придумать... хотя вряд ли.
))) до Ястребок Показати IP 2 Листопада 2010 19:11
100 % вряд ли! всьо уже украдєно до нас ;-) з дітьми простіше: вони як квіти - зібрав букетик - подаруй мамі ))) а з владою - те, що треба зробити, вони все одно не зроблять. напевне, буде весело.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus