USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

КРУ знайшло порушення в Луцькій міськраді

20 Липня 2010 16:20
Контрольно-ревізійне управління на Волині провело ревізію відділу майна міської комунальної власності Луцької міської ради - встановлено недоотримання міським бюджетом орендної плати за використання нерухомого майна на 1 мільйон 184,79 тисячі гривень.

Про це повідомила прес-служба КРУ в Волинській області.

Під час обстеження нежитлових приміщень міської комунальної власності для виявлення фактів самовільного займання та використання нежитлових приміщень з’ясовано, що частина приміщення, наданого в оренду на пільгових умовах обласній організації УТОГ по вулиці Лесі Українки, 25, використовується підприємцем К. для надання фото- та ксеропослуг. Притім, підприємець працював без відповідного договору суборенди, що призвело до недоотримання міським бюджетом орендної плати в сумі 4 тисяч гривень.

Без відповідних договорів оренди використовуються частини нежитлового приміщення по вулиці Богдана Хмельницького, 40 Центром дитячої та молодіжної творчості «Диво», площею 317 квадратних метрів і підприємцем Л. (кафе, площею 203,7 кв. м).

Таке використання комунального майна призвело до недоотримання міським бюджетом орендної плати на загальну суму 1 мільйон 54,5 тисячі гривень, у тому числі від Центру «Диво» – 642 тис. грн та від підприємця «Л» – 412,5 тис. гривень.

Частина приміщення по вулиці Будівельників,11 без відповідного договору оренди використовується громадською організацією під офіс. Унаслідок цього міським бюджетом недоотримано 8,6 тисячі гривень орендної плати.

Схожа ситуація виявлена при обстеженні приміщення по вулиці Кравчука, 12, де без договорів оренди використовується частина приміщення Луцьким міськвідділом міліції для розміщення відділу громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб, приватними підприємцями розміщено перукарню та салон для надання фотопослуг, Луцькою філією одного з банків розміщено своє відділення.

Така безгосподарність призвела до недоотримання міським бюджетом орендної плати на загальну суму 13,45 тис. гривень.

Унаслідок застосування меншого розміру орендної плати за 1 кв. м, ніж визначений за результатами конкурсу, міським бюджетом недоотримано орендної плати на 2,5 тисячі гривень за оренду приміщення по вулиці Горького, 1, укладеного з підприємцем С.

При розрахунку розміру орендної плати за 1 кв. м за 10 договорами оренди занижено індекс інфляції, що в перерахунку призвело до недоотримання міським бюджетом орендної плати на 8 тис. гривень.

За п’ятьма договорами оренди при продовженні їх дії або укладанні їх на повторний термін допущено невідповідності в датах фактичного закінчення договорів та їх продовження притому, що фактично орендарями дані приміщення використовувались безперервно. Це призвело до недоотримання міським бюджетом орендної плати на загальну суму 8,2 тис. гривень.

При розрахунку орендної ставки за користування підвальним приміщенням для ТОВ «Л» безпідставно застосовано понижувальний коефіцієнт, що призвело до недоотримання бюджетом плати за оренду в сумі 84,5 тис. гривень.

Керівнику установи надано вимоги про усунення порушень та притягнення винних осіб до відповідальності. Матеріали ревізії передано до правоохоронних органів.

«Причинами допущених порушень, внаслідок яких міський бюджет не дорахувався круглої суми – понад мільйон гривень, є незабезпечення належного обліку та інвентаризації майна комунальної власності міста. А також неналежний контроль за діяльністю ЖЕКів у сфері орендних відносин як попередніми начальниками відділу, так і посадовими особами, які наразі відповідають за фінансово-господарську діяльність установи», - вважають у КРУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
VSC Показати IP 20 Липня 2010 16:33
Риторический вопрос. Кто эти чиновники, которые получили арендную плату наличными на карман?
лучанин Показати IP 20 Липня 2010 18:23
ХТО? Шиба звичайно. Так вже хто сь би щось робив без його відома. Це тільки ми з вами пашемо та податки платимо, а Шиба наші грошики в карман- та підприємцям безкоштовно приміщення. Геть вже його нарешті гнати треба.А то місто все"гавніше і гавніше" бо в нього грошей нема, а тим часом роздає близьким до себе безкоштовно
Бука до лучанин Показати IP 21 Липня 2010 01:21
мучанин,сьогодні повідомили......що вже відкрито громадськи туалети з кабінками,сходіть туди і там оправляйтесь.Не засмічуйте інет ....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus