USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Мінінфраструктури знайшло порушення в тендерах на 6,4 мільярда

24 Листопада 2017 10:09
У 2017 році Міністерство інфраструктури України зафіксувало можливі порушення з боку підлеглих відомств у сфері державних закупівель на загальну суму 6,4 млрд грн.

Про це на брифінгу заявив глава моніторингового комітету в сфері ефективності використання держкоштів і майна при Мінінфраструктури Дмитро Остапчук, повідомила прес-служба відомства.

«Тобто ми знайшли порушення практично у кожній дванадцятій гривні з витрачених у 2017 році міністерством на державні закупівлі», - сказав він.

За результатами моніторингу міністерство проведе внутрішнє розслідування.

Також, за інформацією голови комітету, з травня 2017 року правоохоронні органи направили 11 заяв, дев'ять - у Нацполіцію, два - в Національне агентство з запобігання корупції щодо конфлікту інтересів посадових осіб.

Член моніторингового комітету, екс-міністр молоді та спорту Дмитро Булатов зазначив, що такий формат перевірки запропонували для 10 центральних органів виконавчої влади та тільки Мінінфраструктури на нього погодилося.

Він подякував главі відомства Володимиру Омеляну, який «прийняв на себе вогонь».

У травні 2017 року Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження щодо декларування недостовірної інформації та незаконного збагачення Омеляна. Справа стосується нерухомості і автомобілів, які не були враховані в електронній декларації міністра і його дружини. НАБУ за рішенням суду отримало доступ до інформації про мобільні переговори міністра інфраструктури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus