USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Квіти – символ поваги для луцького вчителя. ФОТО

4 Жовтня 2013 20:35
«Загалом у системі освіти Луцька задіяно понад 5 тисяч працівників. Це постійно змінна цифра, з них педагогів – більше трьох тисяч», − розповів начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк під час урочистостей з нагоди Дня вчителя.

«У вчителів ніколи не пропадала надія, що заробітна плата буде підвищуватися, тому що рівень професійної майстерності наших колег у Луцьку та й вцілому по країні - він достойний більшого пошанування. Ми надіємося, що буде зарплата збільшуватися. Я бажаю усім здоров’я, щастя і подальших творчих злетів та успіхів у роботі», - відповів Олег Гребенюк на запитання «Чи планується підвищення зарплати вчителів?»



Луцький міський голова Микола Романюк жартував зі сцени: «Забув доповідь з цифрами на столі й не пам’ятаєте скільки треба латати шкільних дахів, чи скільки грошей треба виділити на інші освітні потреби? Скільки інновацій Ви зробили на освітній ниві? Але це сухі цифри. Я просто щиро від душі хочу привітати Вас зі святом та побажати, щоб Бог сторицею вертав те, що Ви вкладаєте в діток».

Кращих освітян привітали грамотами та подяками, а також стипендіями міського голови.
До речі, усі присутні у залі вчителі, при вході отримували букетики квітів.



«Квітка – це символ дитини. Ми прагнемо виростити дитину як квітку, щоб досягла вона найкращого в житті. Більше ніж ми, більше ніж її батьки, бо тоді є зміст в житті: коли діти наші стануть кращими і розцвітуть як квіти. Це дуже гарно отримувати такий подарунок, як ці букетики, ми дуже вдячні тому, хто це придумав», − розповів директор НВК №26-ліцей Дмитро Гнатюк.



Ми поцікавилися у заступника директора 21 гімназії Луцька Оксани Мартинюк, чи пам’ятає вона свій перший букет, який їй подарували учні?
«Я не запам’ятовую букети, тому що це є символ поваги до вчителя. Я пам’ятаю всіх своїх учнів за 19 років. І можу назвати всіх поіменно, навіть за списком всі класи».
− Скільки з них стали вашими колегами?
− З класу, що випустила – п’ятеро стали вчителями.
− Що таке свято для вчителя?
− Коли через багато років зустрічаєш людину, яку вже не пізнаєш, а вони тебе пізнають, вони тебе пам’ятають, пам’ятають як звати і що ти викладав, і головне - дякують. Це дуже приємно, дуже тішить.
− Чи правда, що колишні двієчники краще пам’ятають всіх своїх вчителів?
− Правда. Бо двієчник, коли він чогось в житті добивається, то він все таки завдячує вчителям. Відмінники в переважній більшості вважають, що це заслуга батьків, які наділили їх розумом, а вчитель десь щось там підшліфував».













Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus