USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

Лучан запрошують на танцювальну драму

5 Квітня 2016 21:00
Київський театр «D’Arts Theatre» завітає до Луцька з унікальною танцювальною драмою «Три сестри» за мотивами Антона Павловича Чехова.

6 квітня о 19:00 в Волинському музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка відбудеться показ танцювального спектаклю «Три сестри».
Це одна з найпопулярніших і, в той же час, одна з найбільш незвичних п’єс А. П. Чехова. Саме вона надихнула молоду творчу команду, що складається з режисера з Санкт-Петербурга Іллі Мощицького, балетмейстера Миколи Бойченка та композитора Дмитра Саратського з Києва, створити свою, музично-хореографічну версію цього твору.

Зі слів організаторів, п'єса, що майже не має сюжету його звичному розумінні, якнайкраще підійшла для подібного проекту, в якому на перше місце виходить емоційне і чуттєве світосприйняття.
Неоднорідність виконавського складу, що об’єднує танцюристів та акторів, дозволить під іншим кутом подивитися на роздуми Чехова про сенс буття та пошуки щастя. Виконавчим ядром вистави став балет «Darts», артисти якого вперше приміряють на себе амплуа драматичних акторів. Музику створювали спеціально для проекту у живому процесі пошуку та реалізації нових творчих ідей.

«Три сестри - п'єса, головною дійовою особою якої є час та нескінченні питання з приводу сенсу людського буття. На початку 20-го століття це було шоком для глядачів, шоком це залишається і донині. Більш ніж через 100 років п'єса все набуває і набуває актуальності. Масштаби протистояння світу духовного і матеріального, міщанства та інтелігентності, користі та совісті поглиблюються, створюючи та збільшуючи прірву між людьми. Ми так само намагаємося стати щасливими і так само прислуховуючись до себе, завмираємо перед страхом майбутнього. Чехов сформулював свої основні питання до людини, а ми, в свою чергу, намагаємось на них відповісти своєю виставою, розмірковуючи і провокуючи нові пошуки і нові теми», - розповідає про виставу режисер Ілля Мощицький.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus