USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучан кусають змії

23 Лютого 2011 08:15
До міського травмпункту щороку звертаються тисячі людей, половина з них – з переломами.

Про це під час «оперативки» в луцькій мерії 22 лютого повідомила головний лікар Луцької міської клінічної лікарні Лариса Духневич.

Медик розповіла, що в травматичному пункті щороку фіксують 17-18 тисяч випадків травмування, 52% людей звертається з переломами.

З року в рік збільшується кількість травмованих, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння.

Разом з цим, розповіла Духневич, на надання допомоги на один випадок виділяється всього 5 гривень. Мовляв, цих коштів не завжди достатньо на відповідні процедури.

«Мало хто знає, що одна ампула протигангренозної сироватки коштує 2 225 гривень. Про це рідко говорять, але вона має бути… Протиправцеві, протизміїні сироватки дуже дорогі. Минулого літа в нас було чотири укуси змій. Але сироватка завжди була на місці», – повідомила вона.

Духневич також розповіла, що влітку люди травмуються не рідше, ніж узимку. Щоправда, в літню пору причиною травм стають здебільшого падіння з дерев, спортивні ігри.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Валерій Показати IP 23 Лютого 2011 11:39
Тупий заголовок
Юрій Ричук до Валерій Показати IP 23 Лютого 2011 11:44
Запропонуйте кращий. Я серйозно - наведіть приклад кращого заголовку - і якщо читачі погодяться, що такий - кращий, дамо вам якийсь приз.
Ха ха до Юрій Ричук Показати IP 23 Лютого 2011 22:08
Травми лікують за 5 гривень
Кузя Показати IP 23 Лютого 2011 12:05
"Лучани і травми: статистика." "Травматологічна статистика лучан". "Лучани отримують травми: статистичні дані."
Українець Показати IP 23 Лютого 2011 12:58
Скоро будуть як на фронті прати бинти,бо не вистачає нових.Влада не береже своїх громадян. А назва,наприклад "лікарні не вистачає коштів"
:) Показати IP 23 Лютого 2011 13:13
"Лучан кусають змії. Взимку!!!" - погодьтесь, набагато колоритніше і сенсаційніше :) Підзаголовок - "Влітку люди падають з дерев, як спілі яблучка"
Дон_Педро Показати IP 23 Лютого 2011 13:33
Заголовок і зміст статті дійсно далекі як Сонце та Місяць
goodok Показати IP 23 Лютого 2011 14:54
На заголовок "Лікарні не вистачає коштів" я б точно не звернув увагу; "Лучани і травми: статистика" - теж навряд чи зацікавило б. А от "Лучан кусають змії" - таке пропустити не можна... Прочитав 1, 2 абзац - фігня повна. Далі читав принципово; думав, що про змій взагалі нічого вже не буде!) Але ж ось воно - серце статті! Інформація, що відобразилась у назві виявилась майже додатковою, так би мовити, без стилістичного наголосу. Справа в тому, що журналіст, який був на "оперативці", особисто інфу про змій сприйняв більш фейєрично, аніж вона сприймається тут. А в результаті ми ведемось на назву, а отримуємо дійсно сиру інформацію, такий собі "наповнювач ефіру". Що не вистачає?... Я б, наприклад, вжив би такий зворот: "...як виявилось, споміж маси травм, лучани зазнають і нападів отруйних змій, які хоч і рідко, але трапляються в обласному центрі...", а після цього ще в лікарів взяв би невеличку консультацію (навіть по телефону) про заходи першої допомоги та самоврятування при укусі змії і розписав би це ще у двох абзацах. Ну це я так в своєму виданні зробив би...
АяНаМорі Показати IP 23 Лютого 2011 15:39
Заголовок таки приваблює.Справді, серед зими і лучан кусають змії!? Цікаво! Але прочитавши, реагуєш – тьху!!!, наламали!!! :))) І якось воно, тойво, нехороше...
Scouce Показати IP 23 Лютого 2011 16:33
грошей не вистачає, розвивайте медичне страхування
Читач Показати IP 24 Лютого 2011 16:01
Щодо заголовків і подання інформації, то журналісти видання не можуть зловити головного. Про укуси зміїв було сказано про між іншим, як ніби в дебатах. Цього не варто було згадувати, тим паче взимку. Мова йшла про головне - травмування і про відсутність коштів на допомогу. А заголовок - ні в тин, ні в ворота. Є певні стандарти подання новин. Дата, посилання (не на тітку Явдоху), цитата першоджерела після того, про що йдеться. Вдалий заголовок - це 90 відсотків гарантії, що читач прочитає новину, нарис чи репортаж. І, звичайно, мова. Коли в восьми рядках 24 помилки, то грамотні люди сприймають не текст, а помилки, від чого зявляється патологічна відраза. Подивишся, і ніби не новину читав, а в щось вступив. Шкода, що читачі грамотні, а журналісти (таке враження), як ніби на двох буквар скурили. Взагалі-то - не дивую. Підраховано, що 57% випускників ВНУ пишуть "чувак" і стверджують, що Сонце обертається навколо землі. А з ста філологів цього вузу лише 3 знає, навіщо гоголівський Чічіков купував мертві душі. А що говорити про інститути імені Журавльова чи імені Стеценка? Там не навчаються, а дурнішають. "Туши фонарь", - руські кажуть.
АяНаМорі Показати IP 24 Лютого 2011 16:23
віват читачу! до всього, що ви написали, приєднуюся. і таких багато:)))
Валерій Показати IP 24 Лютого 2011 16:36
Думаю, що спільними зусиллями, ми відповіли Юрію Ричуку. Дозволю собі повторити свій перший відгук на статтю : " Тупий заголовок".
Юрій Ричук до Валерій Показати IP 24 Лютого 2011 16:39
Так я вас просив відповісти ))))).
неважно Показати IP 24 Лютого 2011 19:47
Лучан кусають "зелені" змії ))) так вже краще

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus