USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лучан просять тиші в громадських місцях

24 Жовтня 2013 10:26
У луцьку режим роботи об’єктів торгівлі, сфери послуг та закладів ресторанного господарства, розташованих в житлових будинках, та кіосків – планують змінити на користь громадян.

Про це йшлося під час «круглого столу» щодо обговорення проекту рішення Луцької міської ради «Про внесення змін до рішення міської ради від 23.12.208 №33/ 5 «Про затвердження Правил додержання тиші в громадських місцях на території міста Луцька», - повідомили у прес-службі Луцькради.
Заступник начальника управління розвитку підприємництва та реклами Наталія Рибай ознайомила підприємців та представників громадськості зі змінами, що стосуються режимів роботи об’єктів торгівлі, сфери послуг та закладів ресторанного господарства, розташованих в житлових будинках, та кіосків. Пропонується встановити режим роботи для названих об’єктів в межах з 7.00 до 23.00 (погодивши це з власником).
Також визначили перелік об’єктів з цілодобовим режимом роботи. Серед рекомендацій учасників заходу пропонується встановити камери внутрішнього та зовнішнього відеоспостереження, створити координаційну раду. «Це потрібно зробити для забезпечення прав і законних інтересів громадян щодо додержання тиші в громадських місцях на території міста, керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», – аргументувала Наталія Рибай.
Заступник голови міської ради Тарас Яковлев зазначив, що від лучан часто надходять скарги на порушення громадського порядку та надмірний шум у нічний час в окремих закладах. І на це теж планують впливати.
Зокрема, координаційна рада, яку створять згідно з рекомендаціями членів «круглого столу», складатиметься на 50% з підприємців та представників громадських організацій та 50% - контролюючих органів і посадових осіб. Таким складом можна буде об’єктивно розглядати спірні питання, - впевнений Яковлєв.
Начальник управління розвитку підприємництва та реклами Олександр Козлюк зі свого боку зазначив, що об’єкти торгівлі, сфери послуг та закладів ресторанного господарства працюють за правилами, які були прийняті міською радою у 2008 році. За цей час відбулося чимало змін, тому поправки, які обговорюються, будуть прийматися сесією міської ради.
Начальник міськрайонного управління головного управління Держепідемслужби у Волинській області Іван Ульчак зауважив, що за цим «круглим столом», перш за все, беруть до уваги інтереси підприємців, а повинні більше дбати про здоров’я громадян. У будинках, де працюють ресторанні заклади до 24 години, люди не можуть повноцінно відпочити: звучить музика, застосовуються піротехнічні засоби, потім ще години дві відбуваються гучні розмови. А надмірний шум спричиняє розлади здоров’я, серед яких захворювання нервової системи і органів травлення. «Щоб захистити жителів міста від надмірного шуму, потрібно обмежити роботу розважальних та торговельних закладів, які знаходяться у будинках і працюють до 22 години. Від 22 до 8 години люди повинні відпочивати», – сказав Іван Ульчак.
Підприємці не погоджувалися з такими пропозиціями.
На завершення зустрічі Тарас Яковлев запропонував протягом п’яти днів подавати пропозиції в управління розвитку підприємництва та реклами, усі вони будуть розглянуті при підготовці проекту рішення, який запропонують на розгляд сесії міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Петро Показати IP 24 Жовтня 2013 11:04
Ульчак правий!! Немає спокою від тих гуляк і п'яниць! Нехай вночі їдуть в пристосований розважальний заклад або в ліс і там "веселяться" до ус...ки!!
40-А квартал Показати IP 24 Жовтня 2013 11:31
Чому забули про шум танспорту. По вул.Гордіюк- Конякіна з 22-ї години і після 24-ї години щодня їздять декілька мотоциклів, які навмисно форсують роботу двигунів і їх ревом не дають можливості відпочивати. Поряд міськДАЇ, яке зовсім не реагує. Дайте людям номер телефону по якому повідомляти про ці грубі порушення громадського порядку. Міліція займатись цією проблемою не буде без впливу міської ради. Врахуйте це, Вам будуть вдячні люди.
Децибел Показати IP 24 Жовтня 2013 12:15
а мені дуже подобається, коли якийсь(якась) державобандитопідприємець-крутелик відзначає аменини. Всі мають про це знати і бути готовими. Бо один-два-три рази лунає канонада з петард. Тижня два тому, я вийшов посцяти на двір, і тут зі сторони 33-го чи другого місця бахкає та той добре бахкає. Подумав, якщо за 5 км так чути, то що відбувається поруч. Саме цікаво, що тільки минула 4 ранку. От гуляють-аш душа радіє, а руки вила шукають.
роман Показати IP 24 Жовтня 2013 14:21
бар магазин Оленка на вул. Тарасова потрібно закрити. працює до 01.00 , шум, гамін, туалет на порозі перед вхідними дверями, торгують лівим алкоголем. Потрібно вжити міри владою міста, погоджень від межуючих будинків та мешканців на другому поверсі немає на існування бару! сам вигляд цього закладу це жах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus