USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Лучан учитимуть створювати ОСББ… за 11 тисяч доларів

29 Грудня 2009 14:30
Луцька міська рада і Волинський інститут підтримки та розвитку Громадських ініціатив сьогодні підписали меморандум про співпрацю в сфері створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.
За словами президента інституту Петра Лавринюка, загальна вартість проекту, який реалізується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» – 11 тисяч доларів. Проект, передовсім, - інформаційний. Він закликаний пояснити лучанам можливості покращення житлово-комунальних послуг та розв’язання проблем прибудинкових територій.
Учити лучан будуть досвідом: на прикладах найкращих ОСББ міста пропагуватимуть створювати власні об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. Також допомагатимуть бажаючим створити ОСББ юридичними послугами, навчання та інформаційними матеріалами.
Заступник луцького міського голови Петро Гоцалюк зазначив, що підписання меморандуму не несе для міськради ніяких фінансових зобов’язань. Проте влада сприятиме поширенню ідеї ОСББ. Адже Луцьк увійшов до четвірки міст, де реалізовуватимуться проект «Реформа міського теплозабезпечення в Україні». Саме його проблематика збігається із проектом розвитку об’єднань багатоквартирних будинків. 
Петро Лавринюк констатував: наразі в обласному центрі зареєстровано 65 ОСББ. А ось заробітну платню для голови об’єднання чи управителя будинку члени групи визначають самі. Додамо, що в половині луцьких ОСББ голови об’єднань працюють на «голому ентузіазмі».
Для розбудови об’єднань співвласників багатоквартирних будинків у Луцьку використовуватимуть досвід міст Львова, Луганська та Донецька.
Уже перші навчання для членів ініціативних груп майбутніх учасників ОСББ планують розпочати у березні-квітні наступного року.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus