USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучанам заважають шум, холод, темрява і світло

23 Листопада 2010 17:31
Жителі Луцька найчастіше скаржаться на холод у помешканнях, погане освітлення вулиць та шум від прибиральних машин, які чистять асфальт уночі.

Про це 23 листопада під час оперативної наради повідомила начальниця відділу звернень Луцької міськради Лариса Карп’як.

Зокрема, вона повідомила, що впродовж останнього тижня на «пряму лінію» міського голови та службу оперативного реагування 15-80 надійшло 489 звернень громадян. З них 31 звернення пов’язано з налагодженням теплопостачання в житлові будинки.
Наприклад, існує кількарічна проблем з опаленням будинку за адресою Шевченка 37а, який опалюється від ВАТ «Електротермометрія». За словами Карп’як міська рада не може втрутитися в систему теплопостачання, а тиск подачі тепла занизький, аби належним чином опалити будинок. Тому говорити з керівництвом підприємства за проханням міського голови Миколи Романюка буде його заступниця Лариса Соколовська.

Будинок 12 по проспекту Молоді мерзне через невдалі роботи бару «Орієнт», що проводячи ремонт, пошкодив систему.

У деяких випадках сусіди самі «морозять» один одного. Зокрема, у будинку за адресою Конякіна, 7 сусіди регулюють систему подачу води зі своєї квартири сусідці. Як тільки приходять розібратися у ситуації працівники «Луцьктепла» - сусіди вмикають подачу гарячої води, як тільки виходять – перекривають.

Аби змусити сусідів вести себе як належить Романюк вирішив створити спеціальну комісію аби вирішити це питання. Ця ж комісія розглядатиме ситуацію щодо пошкодженням системи баром «Орієнт».

25 звернень стосувалися відновлення вуличного освітлення. Зокрема, на вулицях Щусєва, Козакова, Залізняка, Захарова. Хоча на це немає коштів у «Луцьксвітла» Романюк дав доручення за десять днів вулиці освітити. Несправні ліфти обіцяють зробити до кінця місяця.

Деякі лучани страждають від шуму рекламних екранів біля ЦУМу та на перехресті вулиць Лесі Українки та Кривий Вал. Хоча, за інформацією Лариси Карп’як рівень шуму тут не перевищує санітарні показники. Мешканцям 18 будинку проспекту Грушевського спати не дає освітлення рекламного щита. Вулиць Степана Бандери і Кривого Валу – прибиральні машини компанії «Дисконт Плюс», які чистять асфальт уночі.

Аби зменшити шум, мерія рекомендувала компанії розробити зручніший для лучан графік прибирання. Щодо концепції зовнішньої реклами – то її на думку нового міського голови потрібно міняти повністю вже з наступного року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Ласковая Показати IP 23 Листопада 2010 17:44
Холодно в квартирі це я розумію, а от що прибирання заважає, не розумі. Українці, не прибирають вулиці - погано, прибирають - ще гірше. Спати вночі треба, а не прислухатись де і хто пукне (вибачте за вираз).
Лучанин Показати IP 23 Листопада 2010 17:53
Ми їх (прибиральні машини) називаємо монстрами. Їде такий монстр по вулиці, світить в очі так, що нічого назустріч не видно, шум, пил над ним, і не знаєш куди дітися - дорогу не перейдеш - на іншій стороні такий же! До речі, після його прибирання дуже часто асфальт залито суцільною смугою масла. Наскільки я знаю, полив маслом для асфальту закінчується розрухою.
Українець Показати IP 24 Листопада 2010 11:52
Поверніть двірників,це старий перевірений спосіб прибирання.
Знавець Показати IP 24 Листопада 2010 16:09
Дійсно, машини, що прибирають вночі, надто сильно шумлять. Особливо їх чути у тих помешканнях де встановлені звичайні дерев’яні вікна. Навіть на 12-му поверсі заважає спати цей шум.
Смайл Показати IP 27 Листопада 2010 16:22
"Деякі лучани страждають від шуму рекламних екранів біля ЦУМу та на перехресті вулиць Лесі Українки та Кривий Вал" Маячня, хожу там часто, ніякого особливого шуму немає. На Кривому Валу шум від будівництва стоїть не аби який, особливо як тяжка техніка працює, а не від екрану, а біля універмагу машини на світлофорі газують, то від них шуму не чути? Якийсь вибірковий слух у "деяких лучан".
Опонент до Смайл Показати IP 28 Листопада 2010 00:19
Ходити біля об'єкта і жити біля нього - то є різні речі. Хто ходить в Там-Там чи біля нього не відчуває дискомфорту від шуму працюючих кондиціонерів на його даху. Натомість спати вночі в кімнатах будинку, що вікнами виходять на гіпермаркет - неможливо, бо то є кошмар.
Борман Показати IP 29 Листопада 2010 13:00
Про концепцию - вот как раз эти экраны и делают Луцк современным. Т.к. эти ободранные БИГ-борды создают впечатление нищеты и разрухи в нашем городе.
Опонент до Борман Показати IP 29 Листопада 2010 20:02
Борман! ти з темою ознайомився? Тобі в інші двері...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus