USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучанкам пропонують нічних охоронців на велосипедах

6 Грудня 2013 17:27
У Луцьку молоді та спортивні хлопці вирішили подбати про безпеку місцевих панянок у пізню пору доби. Так, із 1 грудня в обласному центрі Волині діє ВелоПатруль: молоді хлопці на прохання дівчат безплатно проводять їх додому, повідомляє Волинський інформаційний портал.

«Ми з друзями любимо кататися на велосипедах. Вже давно думали, чим би корисним зайнятись. Аж раптом натрапили на ідею запорізьких хлопців. Вони, за прикладом жителя Брукліна Джея Руеса, який організував велопатруль і проводжав жінок від метро до їхніх домівок, вирішили організувати щось подібне в Україні», - розповідає координатор у Луцьку Ярослав Тарнавський. Мовляв, хто краще захистить жінку чи дівчину від злочинців, аніж хлопець на велосипеді.

Отож, згуртувавши навколо себе однодумців, Ярослав Тарнавський організував такий патруль і в Луцьку. Наразі в місті є п'ять волонтерів. До слова, до їхнього переліку потрапити не так і легко. Адже для цього потрібно подати відповідну заявку та пройти таку собі співбесіду з координатором, аби він переконався, що молодій людині можна довіряти життя невідомої панянки.

Щодо графіку роботи волонтерів, то чергують вони переважно до 22 години вечора.

Для того, аби замовити собі супроводжуючого, лучанкам необхідно зайти у групу ВелоПатруля, віднайти там волонтерів і «зробити замовлення». Свої послуги велосипедисти, до слова, надають безплатно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ігор (волонтер велоп Показати IP 20 Жовтня 2014 19:52
За будь-якою інформацією, або супроводі, звертайтесь за телефоном: (050)545-36-50. Дзвінки приймаються до 23:00 год (супровід може проводитись до 05:00 год. ночі, але такі питання потрібно узгоджувати заздалегідь, це дасть можливість велопатрульним скласти відповідний графік на патрулювання), особливо це відноситься до категорії людей, які працюють до пізна (стать, та вік людини значення не має). Прохання щодо осіб у нетверезому стані - не турбувати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus