USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучани хочуть дерев і чистоти під будинком, але їм підсунули «липу»

23 Жовтня 2009 13:24
Мешканці будинку №4 на проспекті Соборності, які протестували проти добудови рикну «Північний», погодилися на цю забудову, якщо інвестор виконає їх вимоги. Інвестор – ПП «Торговий альянс» – погодився, що ще до початку будівництва торгового ряду він заасфальтує прибудинкову територію та збудує сучасний дитячий майданчик. Про це стало відомо на засіданні постійної комісії з питань земельних відносин та земельного кадастру Луцької міської ради, інформує 23 жовтня репортер «Волинських новин».
Виявилося, що у під’їздах будинку №4 на проспекті Соборності хтось розвісив план забудови території між будинком і проспектом. На плані торговий ряд позначений на місці, де росте близько 40 дерев. Мешканці будинку стали обурюватися і навіть звернулися до міського голови Богдана Шиби.
Проте, як повідомив голова земельної комісії Луцькради Володимир Никитюк розроблений у департаменті містобудування план насправді не передбачає знесення дерев.
Головний архітектор міста Георгій Шевчук  продемонстрував схему, на якій торгові павільйони позначені вздовж проспекту Соборності, проте збоку від зеленої зони. «Інвестор погодився будувати саме так», – зазначив пан Шевчук.
Насправді торговий ряд заплановано спорудити не за 15 метрів від будинку, як це позначено на розвішеній у будинку схемі, а на відстані близько 30 метрів. Відтак дерева лишаються цілими.
«Те, що ви отримали, м’яко кажучи, – «липа», – прокоментував розвішені у будинку повідомлення, звертаючись до мешканців будинку, депутат Володимир Никитюк.
Де взявся провокаційний генплан – ні чиновники, ні депутати, ні мешканці будинку не змогли пояснити. «Нарисувати може будь-хто. Крім того, це могла бути одна з передпроектних пропозицій», – припустив Георгій Шевчук.
Ініціативна група мешканців озвучила й інші свої побоювання. Так, вони не хочуть, аби з добудовою ринку збільшився безлад та антисанітарія біля будинку.
«Розміщення літніх кафе та бару «Мальвіна» дозволяє нам відчути всі запахи сечі та калу. Це свідчить про те, що при видачі дозволів на торгівлю ніхто не контролює подальшу діяльність торгових точок», – сказано у письмовому зверненні мешканців.
«У нашому будинку 41 дитина, яка, ідучи зі школи, воліє йти європейським проспектом, а не повномасштабним ринком», – додають вони.
Присутній на засіданні комісії директор ПП «Торговий альянс» Едуард Полячек запропонував збудувати у дворі будинку протягом місяця сучасний дитячий майданчик. Також він запевнив, що інвестор заасфальтує прибудинкову територію і підтримуватиме порядок на ній.
Ці зобов’язання інвестор погодився закріпити письмово. «Тільки після того, як ви це зробите, і мешканці підтвердять, що ви це зробили, ви отримаєте дозвіл на розміщення об’єкта», – попередив інвесторів голова земельної комісії.
На фото: «територія розбрату» вздовж будинку на проспекті Соборності, 4, де ринок «Північний» планує побудувати ряд торговельних павільйонів.

Окрім того, депутати Луцькради запропонували жителям звернутися до відповідних органів влади, аби поставити на в’їзді у двір будинку знак-«цеглину» з приміткою: «Окрім авто мешканців будинку». Також депутати запевнили, що посприяють закриттю пивних точок біля будинку, які «плодять» п’яниць.
Представник ініціативного комітету Ванда Оборіна  погодилася на такі умови. Вона сказала, що передасть ці умови іншим мешканцям будинку, проте було помітно, що результат перемовин влаштував пані Оборіну.
Довідково:
На останній сесії депутати Луцькради дозволили власнику ринку «Північний» – приватному підприємству «Торговий альянс» – розробити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки для розширення та обслуговування ринку «Північний» на проспекті Соборності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus