USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучани хочуть знести шкідливий для здоров'я військовий об’єкт. ВІДЕО

12 Листопада 2013 17:35
Понад півтори сотні луцьких сімей, що мешкають поблизу військової частини на вулиці Коновальця, всерйоз побоюються за своє здоров’я.

Причина – електромагнітне поле, яке на думку людей, систематично опромінює їх. Адже за 30 метрів від житлового будинку розташовано аж три об’єкти супутникового зв’язку. І хоча працюють вони у півсили, лучанам байдуже: від того вони хворіють і навіть помирають. Про це повідомляє «Слово Волині».

Стратегічно-важливий об’єкт, який запрацював на базі луцького прикордонного загону у 2008-му, видно здалеку. Він, за словами військових, забезпечує відеозв’язок підрозділів. Та коли погонам так звані «тарілки» службу лише полегшують, життя цивільних перетворюють на пекло.

«Дуже багато людей скаржаться на суглоби, на онко, - каже лучанка Ольга Мельничук. - І тиск в людей, і я відчуваю. Самопочуття таке: то спати хочеться, то нема сили. Скільки вона у нас, стільки жаліються, що антена впливає на здоров’я людей. Не так давно від онкозахворювань пішли на той світ батьки жінки. Тепер ось - страждає донька.

Ольга Степанівна пригадує: доки жила з нею за іншою адресою, дівчина хоч трохи ходила, та тільки-но після смерті стареньких перебралися у їх квартиру, Наталя злягла. Мають клопіт зі здоров’ям й інші жителі вулиці Коновальця.

«От голова буває деколи, що просто розколюється, - каже Світлана Бондарук.-Здається, що от-от треба буде викликати «швидку». Настільки болить, що навіть таблетка не допомагає. Кажуть, що якщо погода міняється, то впливає на стан здоров’я. Але буває і так, що погода нормальна, то одного дня нічого, а на другий день головні болі. Люди обурені: антени військовики поставили навіть не порадившись із цивільними. Мовляв, магнітне випромінювання, що йде від них, згубно впливає на здоров’я. Головно, дітей, організм яких ще не сформований. Санепідеміологи з того лише сміються: заміри робили двічі, небезпеки нема.

Іван Ульчак, головний санітарний лікар Луцька, заспокоює: «Перевищень немає ні по одній із частот. Рівні менші у десять раз за допустимі. Тобто, загрози мешканцям і навколишньому середовищу немає. Все це роз’яснено, дано відповідні відповіді…».

Про відсутність небезпеки вирішили доповісти скаржникам-сусідам і військові. Космічний зв’язок, за їх словами, працює у півсили. В нього є своя місія і вона не агресивна.

«Взагалі стандарт сигналу, який приймає антенна система, нічим не відрізняється від звичайного, який приймається тисячами антен, які є на житлових будинках, - каже Олег Личковський, прес-офіцер Луцького прикордонного загону.- За висновками Інституту гігієни і медичної екології, ця антенна система взагалі не може бути небезпечною для здоров’я людей, бо не має у своєму складі ніякого передавального обладнання. Тому не може бути джерелом електромагнітного випромінювання».

Таким чином, луцька супутникова система працює лише на прийом даних. І то час-від-часу. Та віри у це жителі вулиці Коновальця, схоже, все одно не ймуть.

«В нас за будинком стоїть машина, - розповідає Ірина Вяльцева.-Сигналізація спрацьовує постійно. Ми от їздили відпочивати на море, то машина за 21 день ні разу не спрацювала. А тут - тільки встигай. Я думаю, що десь воно попадає», - каже жінка.

Наразі люди збирають підписи небайдужих, аби чиновники перенесли станцію в інше місце – подалі від їхніх вікон. Якщо ж до кінця року реакції влади не буде, погрожують демонтувати об’єкт власними силами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Василь Показати IP 12 Листопада 2013 18:08
Н-да... Не всіх дурних війна побила. Такі старі маразматички ще люблять різати кабелі провайдерів, бо вони, бачите, їх опромінюють. Піпец просто. Люди, як можна бути такими тупими?
555 Показати IP 12 Листопада 2013 18:23
Просто кошмар...неосвідченість жахлива. Страшно жтити в такій країні. Це ж елементарні речі. Невже не можна банально почитати в інтернеті, або хоча би в книжці з фізики за шкільний курс.
Валентина Показати IP 12 Листопада 2013 18:25
Докази служб є, загрози здоров'ю нема - женіть тих маразматичних... А будуть вператись - спустіть прикордонних вівчарок, щоб розуму трохи дали!:)
вона Показати IP 12 Листопада 2013 21:40
бачу,багато розумних зібралось...а ви,розумаки,хоч бачили цю махіну,перш ніж коментувати???
ursa до вона Показати IP 13 Листопада 2013 10:10
Представь себе, видели. И даже возле неё были.
Bobryk Показати IP 12 Листопада 2013 22:05
Я пару раз взагалі до обіду підняти голову не міг, як ввечері перед тим літру випив. Давайте ще як в Яремчі мобільний звязок відключимо і будемо волами орати. Як вирішать це питання власними силами, ото сядуть на пару років за напад на військовий обєкт.
Сірий Показати IP 12 Листопада 2013 22:15
в мене теж голова час від часу болить але від перегляду відеоролика настрій значно покращився :)))
Жорік Показати IP 12 Листопада 2013 22:44
Галактіко в опасності! В першої бабки явно маразм вже давно, в останньої - вже теж накриває помаленьку бабульку. Ну а жінці з дитиною, коли Бозя пропонував на вибір: мозок, чи четвертий розмір цицьок, вгадайте що саме вона вибрала? Отож бо, контингент попався ще той, репортаж вдався на всі 100%, прозорий і об'єктивний, ще й передача авторитетна - "Слово Волині". Хоч настрій підняли, посміявся, і на тому дякую. :)
Жоріку Показати IP 13 Листопада 2013 01:14
Дивися не обмочися з радості, удод. Мені 29 живу на тій вулиці практично з народження. Проблем зі здоровям до встановлення тих антен ніхто зі знайомих що мешкали поряд не мали явних. А от з кінця двотисячного почалося: Тільки у підїзді за чотири роки винесли вперед ногами 16 чоловік. 7-ро з них до 45-ти років. Решта -пенсіонери, але не давні. От і подумай, мудило, від чого пішли: рак, який лікарі не могли діагностувати роками. А час ішов... Ще хочеться сміятися? Запрошую на проживання!
Віктор Показати IP 13 Листопада 2013 10:37
Шапочки з фольги всім в поміч
Андрій Показати IP 13 Листопада 2013 10:46
Использование в промышленности систем, связанных с генерированием, передачей и потреблением энергии элект­ромагнитных колебаний, сопровождается возникновением в окружающей среде электромагнитных полей. При превы­шении допустимых уровней воздействия электромагнитно­го поля на человека может возникнуть профессиональное заболевание. Персонал, обслуживающий электроэнергетические ус­тановки промышленной частоты (в том числе 50 Гц), под­вергается воздействию электромагнитных полей. Степень воздействия электромагнитных излучений на организм человека зависит от диапазона частот, интенсивности воздействия соответствующего фактора, продолжительности облучения, характера излучения (непрерывное или модулированное), режима облучения, размеров облучаемой поверхности тела и индивидуальных особенностей организма. При систематическом воздействии электромагнитных излучений, превышающих допустимые значения, происходят функциональные нарушения нервной, эндокринной и сердечно- сосудистой систем человека, а также некоторые изменения состава крови, особенно выраженные при высо­кой напряженности электрического поля. При превышении допустимой напряженности и плотности потока энергии электромагнитного поля необходимо применять основные средства и способы защиты: · экранирование рабочего места; · удаление рабочего места от источника электромагнит­ного поля; · рациональное размещение в рабочем помещении обору­дования, излучающего элеI
Василь до Андрій Показати IP 13 Листопада 2013 14:12
Молодець, гуглом користуватися вмієш. Але яке відношення має твоя писанина до супутникової антенни, яка працює в пасивному режимі? Фізику в школі хоч трохи вчив? Очевидно, що ні.
Вот Так! Показати IP 13 Листопада 2013 14:08
Антена,працююча ТІЛЬКИ на прийом.починає заважати саме перед ВИБОРАМИ.Всі кандидати в депутати,які болотуються по 10виборчому округу,починають піаритися антеною до виборів і забувають про неї після свого програшу.
Читач Показати IP 13 Листопада 2013 19:03
Невдала спроба журналістів з "Слова Волині" знайти щось "жарене"... :-) це вже не раз "було та загуло" - читайте думку компетентних людей з цього приводу: http://www.lutskrada.gov.ua/fast-news/stanciya-kosmichnogo-zvyazku-na-stan-zdorovya-naselennya-privokzalnogo-rayonu-v-mlucku-ne

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus