USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Лучани не пускають дітей обстежуватися

17 Березня 2011 08:49
В Луцьку чимало батьків не пускають своїх дітей на флюорографію у тубдиспансер – переймаються, аби ті не підхопили туберкульоз.

Такий стан справ непокоїть луцьких медиків, які переконують, що кожна дитина у 15-17 років повинна пройти рентген органів грудної клітки, під час якого фахівці здатні діагностувати сухоти.

Про це йшла мова під час колегії міського управління охорони здоров’я у вівторок, 15 березня.

Заступник гендиректора обласного протитуберкульозного об’єднання по диспансерній роботі Микола Кирилюк каже – батьки пояснюють свої відмови острахом, що їхні діти можуть заразитись туберкульозом. Мовляв краще зайвий раз у приміщення тубдиспансеру не заходити.

Натомість медики переконують, що такі аргументи батьків недоречні, оскільки це своєрідний стереотип. Батьки все одно пускають своїх дітей на флюорографію неохоче, відтак луцьким медикам важко перевірити усіх дітей на предмет хвороби.

«Ще ніхто за годину не заразився», – висловив власне невдоволення позицією батьків головний санітарний лікар Луцька і Луцького району Іван Ульчак.

До всього, окремі директори шкіл не сприяють профоглядам учнів випускних класів, мовляв через них страждає навчальний процес.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 17 Березня 2011 09:19
«Ще ніхто за годину не заразився» Цікаво, згідно тверджень Ульчака, щоб заразитись туберкульозом треба щоб більше години інфікована людина на тебе дихала. В такому випадку, виходить що туберкульоз взагалі майже нікому не загрожує. Чого ж паніку таку попіднімали? Хотілося б почути відповідь в самого ж Ульчака.
5 секунд - досить! до Лучанин Показати IP 17 Березня 2011 11:04
Година - забагато! 5 секунд - досить!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus