USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині батьки не пустили дітей в аварійну школу

1 Вересня 2017 17:09
Батьки учнів Стобихівської школи, що у Камінь-Каширському районі, не пустили своїх дітей до школи.

Роками вони оббивають пороги чиновницьких кабінетів, однак, владі байдуже, що навчальний заклад вже давно аварійний. Окрім того, будівля – тісна та не відповідає санітарно-гігієнічним вимогам. Нині у таких умовах навчається 240 дітей, інформує прес-служба волинського УКРОПУ.

Кілька років тому громада все ж таки домоглася виготовлення проектно-кошторисної документацію на новий об’єкт. Згідно із цим документом, будівництво школи обійдеться у 40 мільйонів гривень. Ні з районного, ні з обласного бюджетів такої величезної суми виділити немає можливості.

«Про те, що стобихівці не пустили дітей до школи ми дізналися після завершення урочистої лінійки у моїй рідній Карасинській школі, – каже помічник народного депутата Ірини Констанкевич, голова Камінь-Каширського районного УКРОПу Світлана Сидорук. – Зв’язалася відразу із сільським головою Валерієм Сухацьким. Він розповів, що напередодні 1 вересня до нього зателефонували батьки і запросили прийти на загальні батьківські збори, де й прийняли рішення про таку акцію протесту. Людей можна зрозуміти.

Проектно-кошторисна документація виготовлена 5 років тому, однак, будівництво і досі не розпочате. Окрім того, учні трьох класів вимушені навчатися у приміщенні будинку культури, у якому несуча стіна має величезну тріщину і може обвалитися у будь-який момент. Зведення нової школи можливе за кошти державного бюджету, але перед цим повинні бути прийняті відповідні рішення виконавчої влади».

За словами Світлани Сидорук, районній владі слід виважено підходити до питань із спорудженням нових шкіл. До прикладу, у селі Карасин у школа розрахована на 450 учнів, а навчається лише 200.

Додамо, що батьки стобихівських учнів сьогодні також мали зустріч із головою Волинської облдержадміністрації Володимиром Гунчиком, який приїхав на лінійку в Осівецьку школу. Однак, губернатор нічого людям фактично не сказав. Мовляв, не мітинги влаштовуйте, а на навчання дітей ведіть.

До слова, наразі в Осівцях будують нову школу. Першу частину коштів на неї було виділено з ініціативи голови Волинської облради Ігоря Палиці та депутатів фракції «УКРОП» облради. Цього року за сприяння народного депутата від УКРОПу Ірини Констанкевич ще частину держкоштів вдалося залучити через фонд соціально-економічного розвитку. Допоки в Осівцях навчальний заклад не почали споруджувати, Гунчик також не особливо переймався тим, що діти змушені навчатися далеко не у найкращих умовах.

Фото Камінь-Каширської районної газети «Полісся»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus