USD 39.40 39.73
  • USD 39.40 39.73
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Лучани повертають у каси заброньовані квитки на поїзди

3 Листопада 2009 14:41
Майже 320 лучан за три дні повернули до залізничних кас попередньо придбані квитки. Пасажири налякані епідемією і масово відмовляються подорожувати поїздом. Про це 3 листопада інформує репортер «Волинських новин».
Через пандемію грипу луцький залізничний вокзал утратив 70 відсотків клієнтів. Біля трьох кас продажу – пустка. За день збувають щонайбільше три-чотири квитки. Зате побільшало пасажирів, які здають попередньо придбані білети. За три дні їх повернули 316 пасажирів, переважно на поїзди київського напрямку. Касири були змушені віддати людям 26 тисяч гривень.
«Маємо таку мізерну виручку, що соромно сказати. За минулу добу продали квитків на приміський транспорт усього на 170 гривень. Не пам’ятаю такого, скільки тут працюю», - каже начальник вокзалу станції «Луцьк» Ірина Бас.
Залізничники пояснюють: пасажирів бракує через страх перед епідемією та карантин у навчальних закладах України. Квитки повертають переважно студенти і ті, кому через епідемію відмінили відрядження. Хоча є пасажири, які відкрито заявляють – здаю квиток, бо боюся підхопити інфекцію. Адміністрація вокзалу запевняє, що в приміщенні вокзалу інфекціям не вижити.
«Раз на добу фахівці ковельської залізничної санепідемстанції обприскують пульверизатором із дезінфекційним розчином залу та каси луцького вокзалу. Чотири рази в день наші прибиральниці миють розчином біохлору або неохлору підлогу, лави і столи, підвіконня зали очікування. Щогодини дезінфікуємо туалети, постійно міняємо мило для рук, - запевняє Ірина Бас.
Перед вхідними дверима вокзалу лежать килимки для взуття, змочені дезінфекційним розчином. Через кожну годину їх перуть і знову змочують. Касири, прибиральниці, продавці преси – усі працюють у масках.
«Навіть я у своєму кабінеті сиджу в масці, - каже начальник вокзалу. - Маю прозапас 180 масок, якими запаслася ще у квітні під час акції проти свинячого ринку».
На стінах і дошках оголошень, над касами і за склом кіосків розвішані листівки-пам’ятки для інформування пасажирів про засоби індивідуального захисту від грипу. Подібні мініатюрні роздруковані пам’ятки дають людям разом із квитком на поїзд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Куратор Показати IP 3 Листопада 2009 14:58
Вчора у новинах розказували, що хворим пасажирам надаются окремі купе - чи їх пересаджують, чи сусідів на сусідні місця. Так що подорожувати можна, правда берегтись треба більше. А то з тією панікою хоч бери та не живи.
Хохма Показати IP 3 Листопада 2009 18:31
На вокзалі каліфорнійський грип не виживе-це чиста правда (задихнеться)а до туалету і на 5-ть метрів не наблизиься.
Гуцул Показати IP 6 Листопада 2009 21:51
Маю прозапас 180 масок... каже начальник вокзалу станції «Луцьк» Ірина Бас. __________ Тепер зрозуміло, чому маски пропали в аптеках.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus