USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Лучани протестують проти знищення скверу

11 Квітня 2011 09:09
Мешканці будинків №№9, 11 на проспекті Відродження у Луцьку протестували проти рішення Луцької міської ради від 15 вересня 2010 року про надання дозволу на перетворення скверу, розташованого біля їхніх будинків, на будівельний майданчик під будівництво торгово-офісного центру.

8 квітня з цього приводу навыть відбулися збори мешканців – повідомили у прес-службі Волинської обласної організації ВО «Свобода».

Мешканці будинків запевняють, що вони не проти будівництва торгово-офісного центру на приватизованій земельній ділянці, що знаходиться поруч із їхніми будинками.

Однак цим рішенням міської ради підприємцеві також надано 0,6 гектара землі громадської забудови для облаштування будівельного майданчика. А саме на цій території знаходиться сквер, який захищає жителів цих будинків від пилу й шуму, який іде з проспекту Відродження.

Це означає, що з початком забудови тут буде знищено близько 30 дерев, які висаджувалися тут десятиліттями. Замість дерев цю ділянку спочатку «окупує» будівельна техніка, а згодом, за наявною в мешканців інформацією, на місці скверу облаштують стоянку для автомобілів.

Жильці скаржаться, що вже декілька місяців оббивають пороги різних інстанцій, але на їхню скаргу ніхто не реагує. Мовляв, є відповідне рішення міської ради, яке не відмінене.

Депутат Луцької міської ради від ВО «Свобода» Сергій Сівак, до якого звернулися за допомогою мешканці будинку №9, допоміг жильцям сформулювати проект резолюції про незгоду місцевої громади з рішенням, прийнятим рішенням Луцької міської ради 15 вересня 2010 року. Він запевнив, що на наступній сесії міськради депутати від «Свободи» вимагатимуть скасувати рішення, прийняте радою попереднього скликання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus