USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Лучани впорядкували кладовище в Польщі

20 Липня 2010 15:50
Двадцять волонтерів з Луцька з 12 по 17 липня впорядковували православне кладовище у селі Вишнів Люблінського воєводства Республіки Польща.
Про це повідомив ІАЦ «Луцьк».

Поховання доводили до пуття студенти історичного факультету ВНУ імені Лесі Українки та представники громадської організації «Холмщина молода». Волонтерами керували директор департаменту культури та збереження історичної спадщини Луцької міськради Сергій Годлевський та голова товариства «Холмщина молода» Юрій Крась.

Упродовж тижня волонтери підрізали кущі та дерева, відновили та пофарбували повалені пам’ятники. По завершенню робіт на кладовищі встановили дерев’яний хрест та запалили лампадки.

Під час перебування в Польщі волиняни також відвідали село Турковичі, де взяли участь у святі Турковицької ікони Божої Матері. Побували вони і в місті Холмі, де оглянули Данилову гору та крейдяні печери.

Нагадаємо, Луцька міська рада вже кілька років поспіль підтримує ініціативу впорядкування та відновлення православних українських кладовищ на території Польщі.
Цього року захід відбувся завдяки сприянню Луцької міськради та обласної державної адміністрації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus