USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лучани вшанували трьох Святителів - на день раніше звичайного. ФОТО

12 Лютого 2010 12:05
Учора на Дубнівському масиві в Луцьку в Трьохсвятительському храмі  відбулися урочистості на вшанування Дня престольного свята Трьох Святителів.
День пам’яті трьох святих святкується 12 лютого, але в цьому році, згідно з Уставом, святкування та Божественна Літургія були перенесені на 11 лютого. Адже на масляному тижні у п’ятницю по Уставу не має Літургії.

Із благословення керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Ніфонта та на запрошення настоятеля парафії протоієрея Сергія Дембовського святкове Богослужіння очолив секретар єпархіального управління протоієрей Миколай Бондарук.

Батюшці спів служили благочинний храмів Луцька протоієрей Володимир Літвенчук, настоятель храму Всіх святих землі Волинської протоієрей Володимир Яцишин та клірики єпархії.

Богослужіння звершувалось у тимчасовому приміщені неподалік від місця, де будується великий храм.

Проповідь після читання Євангелія виголосив благочинний храмів Луцька. У вітальному слові отець передав вітання та благословення митрополита Ніфонта та зазначив, що велика радість для лучан мати небесних покровителів в лиці трьох святителів. Їх життя –це подвиг поста, молитви та любові до Господа, - повідомляє прес-служба Волинської єпархії УПЦ.
Довідково:
Свято Трьох Святителів - пам’ять трьох великих і дуже визначних ієрархів, учителів, проповідників і Отців Православної Церкви: святого Василія Великого, святого Григорія Богослова і святого Іоанна Золотоустого.

У нашому народі цей празник знаний, як свято Трьох святих. Отці, три ієрархи-святителі — це велетні віри, духа, святості й науки. Вони передали нам чистоту віру Нікейського Собору, вони пояснили нам догми про Святу Трійцю, Христове Божество та Пресвяту Євхаристію. За їхні заслуги Свята Церква називає їх у своїх богослужбах рівноапостольними, органами Свя­того Духа, колонами Церкви та вчителями вселеної.

Усі троє жили в IV столітті — золотому віці християнської віри. Святитель Василій і святитель Григорій - це сини славної Кападокії (Мала Азія), близькі друзі і майже однолітки. Святий Іоанн Золотоустий — антіохієць і молодший від них на 20 літ. Усіх їх єднала апостоль­ська ревність за святу віру і спасіння душ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus