USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучани заборгували майже 30 мільйонів гривень за комунпослуги

17 Листопада 2009 14:04

Станом на 1 жовтня мешканці обласного центру Волині заборгували 29 мільйонів 45 тисяч гривень. Інформації за жовтень комунальники ще не отримали, адже база даних оновлюється надто повільно. Про це 17 листопада розповів директор департаменту ЖКГ Луцької міської ради Іван Кубіцький під час оперативної наради в мерії, - інформує репортер «Волинських новин».
Найбільше лучани заборгували за опалення – 12 мільйонів 406 тисяч гривень. На другій «сходинці» - борг за використану гарячу воду – 5 мільйонів 745 тисяч гривень. Значна заборгованість і за утримання будинків – 5 мільйонів 30 тисяч гривень. Із заборгованістю за газ, за словами Івана Кубіцького, спостерігається позитивна тенденція у розрахунках:  заборгованість зменшилася на 350 тисяч і складає нині понад 2 мільйони гривень. А ось за холодну воду населення обласного центру Волині заборгувало 3 мільйони 548 тисяч гривень.
Також директор департаменту ЖКГ Луцькради озвучив кількість людей, котрі мають заборгованість із заробітної платні більше однієї і більше трьох тисяч. Наприклад, по ЖЕКу № 8 нараховується 164 лучанина, котрі мають заборгованість понад одну тисячу гривень, а ось 23 особи заборгували за компослуги понад три тисячі гривень.
Іван Кубіцький нарікає й на те, що ЖЕКи «закинули» претензійну роботу. Наприклад, минулоріч ЖЕК № 11 створив 37 претензійних заяв, а ось у цьому році – лише 21, із них 19 на суму було задоволено. Таку роботу, на думку очільника департаменту варто проводити, аби вирівняти фінансовий стан підприємств.
Боргує ЖЕКам і Луцька міська рада, зокрема, за прибирання вулиць і «зелених» зон. Найбільша заборгованість Луцькради – перед ЖЕКом № 7. Вона становить 140 тисяч гривень, хоча, у цьому ЖЕКу відсутня заборгованість заробітної платні перед працівниками. А ось у ЖЕКу № 3, де муніципалітет заборгував 80 тисяч гривень за виконані роботи, заборгованість перед працівниками сягнула 900 тисяч гривень.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Vetal Показати IP 17 Листопада 2009 15:39
Ну а як люди будуть платити коли напевно більшості або затримують зарплату або взагалі не платять. Кажуть заборгованість за утримання будинків велика- а за що тим комуналькикам платити, дахи в будинках як тікли так і далі тічуть.
Куратор Показати IP 17 Листопада 2009 17:01
А міська рада хто-зна чи скоро розрахується за прибирання вулиць і "зелених насаджень". Вона ж сама прибирає - і мер, і працівників різних відділів. Таким чином певно економлять. ЖЕКи ж не виконують свою роботу, за них влада працює. А про утримання будинків варто взагалі тихенько мовчати - люди за ВЛАСНІ кошти все роблять, і під’їзди самі миють. Шкода звичайно працівиків, та якась система тих ЖЕКів недолуга. Для ремонта крана на кухні приходять АЖ! троє сантехніків і потім ще й на пиво просять.
Юка Показати IP 17 Листопада 2009 21:35
немає наданих послуг - немає і за що платити. правильно люди роблять.
alex Показати IP 18 Листопада 2009 07:35
Скільки вже можна ГОВОРИТИ про заборгованність. Покажіть в ЗМІ двадцять "лідерів" серед населення і серед установ і підприємств. Тоді ця інформація взяла б за живе. Можливо ВН будуть піонером в цьому? А то лише говорять, напишемо там, повісимо там ( я маю на увазі інформацію ).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus