USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Луцьк хоче покращувати конкурентноспроможність

13 Липня 2010 16:33
Луцьк став учасником проекту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Локальні інвестиції та конкурентоспроможність»: разом з Луцьким та Ківерцівським районами, а також Рівненським районом сусідньої області за міжнародні гроші тут "покращуватимуть конкурентноспроможність".

Про це стало відомо 13 липня під час церемонії підписання протоколу намірів щодо розробки і впровадження стратегії підвищення конкурентоспроможності та економічного розвитку Центрально-Волинського субрегіону.

Свою згоду на початок втілення проекту засвідчили підписами голова облради Анатолій Грицюк, заступник луцького міського голови Петро Гоцалюк, голова Луцької районної ради Богдан Прус, виконуюча обов’язки голови Ківерцівської районної ради Ольга Ярощук та керівник проекту USAID Ховард Окман.

«Ми розуміємо, що в тому стані нездійсненої адміністративно-територіально реформи, коли міста дуже обмежені в території, потрібно шукати нові форми залучення інвестицій. У тому числі шляхом впровадження подібних проектів. А територія є основним фактором у залученні інвестицій», – розповів Гоцалюк.

В межах проекту запланована тісна співпраця поміж Луцьком та Рівним і прилеглими територіями: Луцьким і Ківерцівським районами Волинської та Рівненським районом Рівненської областей.

Серед найпріоритетніших напрямів Волинської області в рамках проекту «Лінк Україна» озвучили розвиток транскордонного співробітництва, прикордонної інфраструктури, туристично-рекреаційного комплексу, реструктуризація вугільної галузі, реформування житлово-комунального господарства, розбудова транспортної інфраструктури тощо.

Довідково:

Проект USAID «ЛІНК» має на меті надати прогресивним територіальним громадам допомогу, спрямовану на значне зростання інвестицій та нових робочих місць. Діяльність проекту відбувається у тісній співпраці з органами влади, місцевими підприємствами та потенційними інвесторами. Масштаб змін в економічному розвитку цих громад у результаті роботи проекту очікується таким, що матиме позитивний вплив на конкурентоспроможність України в цілому. Проект також працюватиме на національному рівні над законодавчими та іншими нормативно-правовими актами, які стосуються питань конкурентоспроможності, торгівлі та інвестицій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus