USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцьк культурно «промапують»

6 Грудня 2012 15:44
Визначенням мистецьких потреб громади та реалізацією різноманітних культурних проектів займуться у межах проекту «Культурна мапа Луцька».
Культурне мапування міста обговорили учасники прес-конференції у Луцьку 6 грудня.
Співкоординатор проекту Олена Хаджиоглова зазначила, що культурне мапування міста відбувається у декілька етапів, один з яких уже завершився. Зокрема, завданням першого етапу було визначити тенденції та зробити припущення щодо стану обізнаності громади Луцька з культурою та мистецтвом. За її словами, це дасть змогу обрати найкращі методи для роботи з лучанами у цій сфері.
Своєю чергою, ще один із організаторів проекту, засновник «Арт Ефекту» Олександр Котис додав, що основною ідеєю мапування є виявлення культурних ресурсів у нашому місті. А це, з його слів, передбачає «культурну» ідентифікацію різних закладів та організацій, визначення їх потенціалу та їх раціональне використання у цій сфері.
Другим етапом, який розпочнеться уже в грудні цього року, стане громадське обговорення стану культури та шляхів її розвитку у місті. Результати такої роботи стануть основою для розробки стратегії культурного розвитку Луцька.
Щодо цього присутній на прес-конференції депутат Луцької міськради Анатолій Пархом’юк зазначив, що розробка культурної мапи Луцька стане одним із важливих складових програми стратегічного розвитку міста до 2029 року, розробкою якої займаються у Луцькраді.
За словами Олега Баковського, Луцьк став не першим українським містом, де вирішили зайнятися культурним мапуванням. Мовляв, подібна практика є у нашого сусіда – Львова. Саме цей досвід і врахують, розробляючи відповідну програму для Луцька. Загалом же реалізовувати проект будуть у 8 українських містах. Задля цього кожне з них отримає по 4 тисячі євро.
Варто зазначити, що реалізація проекту відбувається за підтримки Європейського культурного фонду та Центру культурного менеджменту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Чеширский Кот Показати IP 6 Грудня 2012 16:09
После "відшпетив" выражение "промапують" даже не режет слух.
Є до Чеширский Кот Показати IP 6 Грудня 2012 16:51
Після цього коменту всі інші НІЩО!!! ДЯКУЮ!!!
Александр Показати IP 6 Грудня 2012 17:11
Достоевский придумал "стушеваться" и всю жизнь переживал, достоин ли он, не навредил ли он русскому языку...
Сонька Золотая Ручка Показати IP 6 Грудня 2012 20:51
Чеширский Кот- мяу! Я бы таких писак "вiдшпетила"...
Александр Показати IP 7 Грудня 2012 12:21
Сонька, записывайтесь в очередь, будете после Лучанки)). Кот, чем Вы берете женщин?)) А если бы Вы были Собакой Баскервилей, на Вас такой же был бы спрос?))
Лучанка до Александр Показати IP 7 Грудня 2012 13:10
Лапами лапає...
антивосмит Показати IP 7 Грудня 2012 12:34
котяра еще тот...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus