USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьк може отримати гроші на енергозбереження

14 Липня 2010 16:28
Луцьк має можливість отримати безповоротний грант в сумі 480 тисяч гривень на впровадження енергозберігаючих заходів в багатоквартирних будинках, де створені об’єднання співвласників.

Про це йшлося під час «круглого» столу за участю заступника міського голови Петра Гоцалюка та представників ОСББ, - поінформував 14 липня сайт Луцької міської ради.

У рамках реалізації Проекту «Реформа міського теплозабезпечення», Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), учасником якого торік став Луцьк. у місті проведено енергетичні аудити у 10 житлових будинках, де створені ОСББ та 7 бюджетних установах.

За результатами цих аудитів Луцьк має можливість отримати безповоротний грант в сумі 480 тисяч гривень на впровадження енергозберігаючих заходів в будинках ОСББ, - повідомив Петро Гоцалюк.

Головною умовою є співфінансування енергоефективних заходів. 50% коштів має надати Проект РМТ, а 50% -- мешканці будинків та міська влада.

Відтак, представникам ОСББ Гоцалюк запропонував визначитися, які саме роботи із теплозбереження варто виконати у їхньому будинку в першу чергу.

До прикладу – замінити дерев’яні вікна на пластикові, замінити лампи розжарювання на сходових клітках та коридорах на компактні люмінесцентні, модернізувати системи опалення будівлі зі встановленням індивідуального теплового пункту тощо. Свої пропозиції ОСББ мають подати впродовж тижня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus