USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ігор Діденчук з Kalush Orchestra разом із волонтерами у центрі Луцька збирав гроші на ЗСУ

7 Червня 2022 22:28
Ігор Діденчук, який у складі гурту Kalush Orchestra переміг цього року на Євробаченні, зіграв у Луцьку на вуличній сцені, де волонтери збирають гроші на потреби військових.

Відео, на якому сопілкар грає на гітарі відомі хіти, виклав у мережу музикант, керівник проєкту ANGAR MUSIK STAGE Мирослав Кіруєв, повідомляє Суспільне.

Музикант разом з виконавцями благодійного музичного проєкту виконав кілька пісень. Зі слів Мирослава Кіруєва, Ігор Діденчук напередодні був в обласному центрі Волині, звідки сам родом, й вирішив підтримати армію.

Читати ще: Сопілка для «Стефанії». Хто навчав волинян з гурту KalushOrchestra

Виступ у центрі Луцька відбувся 6 червня.
«Ігор Діденчук, оскільки щойно приїхав у Луцьк, трохи відпочив, прогулювався. Ми тут зустрілись, ще були музиканти, які теж колись закінчили коледж культури і мистецтв. Поки розмовляли, такий вийшов джем з тими музикантами, які були на той час», – розповів керівник проєкту.

Читати ще: Студенти жартують, хто наступним поїде на «Євробачення»: троє учасників гурту Kalush Orchestra – волинські сопілкарі

Імпровізована сцена на перехресті вулиць Кривий Вал та Лесі Українки щодня діє у форматі вільного мікрофона. Заспівати чи пограти тут може кожен охочий. Раніше до музикатів уже долучалися відомі музиканти. Зокрема гурт «Фіолет», Віктор Жалнін з гурту «Мотанка», Сашко Положинський, фронтмен гурту МЕРІ Віктор Винник та «Флайза».
Читати ще: У Kalush Orchestra пропонують провести наступне Євробачення в Луцьку

За два місяці, відколи у центрі Луцька музиканти влаштовують вуличні благодійні концерти, вдалося зібрати понад 270 тисяч гривень. Пожертви для армії перехожі кидають у скриньку.
Як розповіла речниця волонтерського штабу «Ангар» Ірина Новосад, завдяки тим грошам, які зібрали музиканти, вже вдалося придбати необхідне бійцям на передовій спорядження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Джек Показати IP 8 Червня 2022 00:21
Калуш віддихає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus