USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Луцьк отримав програму соціально-економічного розвитку

12 Травня 2010 13:49
Депутати Луцької міської ради на сесії 12 травня ради після 2-годинного обговорення і перерви прийняли програму соціально-економічного розвитку міста на 2010 рік.
Програму, яку депутати обговорювали понад дві години, обранці громади прийняли після перерви на обід майже без зауважень.
Під час обговорення програми частині депутатів не сподобалося виділення двох мільйонів 600 тисяч для реконструкцій бігових доріжок на стадіоні Авангард.

Проте луцький міський голова Богдан Шиба зауважив, що ці бігові доріжки необхідні для підготовки спортсменів.
Депутат Олег Іванюк, проте, сказав, що не буде голосувати за програму соціально-економічного розвитку через виділення коштів на бігові доріжки. Відмовився від голосування і обранець громади Святослав Зелінський, - через недолугість програми про освіту у місті.
Депутат Олександр Івлев назвав програму соціально-економічного розвитку «сухуватою» із красивими фразами.
Депутат Олександр Мишковець зауважив, що кошти, які передбачаються на реконструкцію бігових доріжок необхідно витратити на програму розвитку освіти у місті.
Депутат Микола Нікітюк запропонував зняти кошти із бігових доріжок, а витрати їх на допомогу створення об’єднань власників багатоквартирних будинків. А ось обранець громади Андрій Козюра нагадав слова кількарічні слова луцького мера Богдана Шиби про те, що у будинках, де будуть створені ОСББ за програмою «Дахи» будуть відремонтовані покрівлі. Проте, за словами Козюри, цього не сталося в жодному із таких будинків.
«Каюся, що не виконав те, що декларував. Проте ремонт робили там, де був край. Людям текло на голову», - сказав Богдан Шиба.
Щодо реконструкції бігових доріжок, то мер сказав: «Найлегше сказати, що місту вони не потрібні, але це найлегше. Нам потрібно готувати спортсменів».

Проте депутати навіть не проголосували за прийняття програми за основу. За проголосувало 19 із 40 присутніх депутатів.
Олег Іванюк зауважив, що програма не витримує жодної критики і що вона «зроблена наспіх», списана із минулорічної програми. «Нам не треба писати, що все буде добре. Нам треба написати конкретно як ми будемо жити в умовах обмеженого фінансування», - зауважив Іванюк. Він додав, що у програмі не виділено коштів для боротьби із онкозахворюваннями.

Микола Нікітюк запропонував доопрацювати програму протягом п’яти днів. Шиба зауважив, що програму і бюджет потрібно прийняти протягом 14 днів після прийняття бюджету і в Луцькради є в запасі ще один день.
«В такому вигляді ми голосувати не будемо. Ми проти бігових доріжок, краще цю суму розділити на інші потреби», - сказав Андрій Козюра.
Голова бюджетної комісії Юрій Корольчук повідомив, що комісія вирішила проголосувати за прийняття програми, а по найбільш гострих проблемах голосувати окремо. «Ідеальної програми не було і не буде. І все, тут не треба нікого звинувачувати. Ми говоримо одне й те саме, а результату немає». – сказав Корольчук.
Шиба вдруге запропонував проголосувати програму за основу. За проголосувало лише 21 депутат. Депутат Микола Нікітюк запропонував взяти додатки у програмі і голосувати в черговий раз. Директор департаменту економіки Любов Ковпак наголосила, що програма соціально-економічно розвитку – це лише наміри про виділення коштів.
Козюра запропонував оголосити перерву для вирішення думки фракції «Наша Україна». Богдан Шиба оголосив перерву на обід до 13 години дня.

Опісля перерви депутат Лариса Бахолдіна поцікавилася, скільки грошей отримає місто, якщо бігові доріжки таки будуть реконструйовані.
Луцький міський голова Богдан Шиба зауважив, що федерація легкої атлетики України готова плати за використання стадіону для всеукраїнських змагань. Ця сума може становити 1 мільйон гривень. Міжнародні змагання коштують дорожче.
«В Ялті два роки тому зробили стадіон, доріжки – із сучасним покриттям. У минулому році вони заробили 11 мільйонів гривень», - сказав Богдан Шиба.
У підсумку депутати міськради проголосували за прийняття програми соціально-економічного розвитку. «За» проголосувало 25 депутатів.
Опісля цього обранці громади перейшли до розгляду питання про міську казну у 2010 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus