USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ДНЗ, амбулаторії та екологія: програма розвитку Луцька на 2 роки

25 Січня 2018 11:53
Реконструкція приміщень, екологія та медицина: низку найважливіших завдань програми економічного і соціального розвитку Луцька на 2018-2019 роки озвучили членам виконкому під час засідання 24 січня.

Члени виконкому підтримали проект програми економічного і соціального розвитку міста Луцька на 2018-2019 роки. Як повідомив директор департаменту економічної політики Олександр Озінович, визначили основні завдання програми на два роки.

Серед завдань у сфері освіти: відновлення роботи закладу дошкільної освіти на вулиці Ярощука, 23, відкриття додаткових груп у закладах дошкільної освіти № 20 на проспекті Соборності, 35а та № 17 на проспекті Перемоги, 9; введення в експлуатацію загальноосвітньої школи № 27 у 55-му мікрорайоні міста; будівництво нових закладів дошкільної освіти у районі залізничного вокзалу та на вулиці Дубнівській; добудова закладу загальної середньої освіти № 13; створення у Луцьку комунального закладу «Інклюзивно-ресурсний центр».

У містобудівній політиці пріоритетними завданнями є: реконструкція КЗ «Луцька музична школа № 3» на вулиці Гнідавській, 65; капітальний ремонт приміщень центральної бібліотеки для дітей КЗ «Луцька міська централізована бібліотечна система» на проспекті Президента Грушевського, 1; реконструкція приміщення «Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) міста Луцька» на вулиці Данила Галицького, 18; реконструкція приміщень амбулаторії загальної практики сімейної медицини № 3 КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги № 1» на вулиці Корольова, 3.

Серед інших завдань програми: проведення заходів щодо створення Луцького госпітального округу; створення Сервісного центру інтегрованих послуг у сфері соціального захисту населення у місті; модернізація технологічного обладнання для очистки стічних вод на КП «Луцькводоканал»; благоустрій заплави річки Сапалаївка із влаштуванням ландшафтної водойми в районі вулиці Чорновола; відновлення гідрологічного режиму та санітарного стану заплави річки Стир в районі вулиць Гнідавська – Ковельська; відновлення гідрологічного режиму та санітарного стану річки Жидувка; реконструкція системи водозабезпечення для функціонування гідрології Центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки; будівництво нової черги полігону твердих побутових відходів в селі Брище, проведення рекультивації І черги полігону та дегазації закритого полігону, будівництво сміттєсортувальної станції; створення центру екологічної освіти на базі КП «Луцький зоопарк».

Член виконкому Михайло Щур поцікавився, чи можна буде використовувати як ДНЗ приміщення на вулиці Бенделіані, 7. Він запитав, чи не виникне у мікрорайоні ЛПЗ проблема з місцями у дитсадках. Також він поцікавився заходами з розвитку транспортної інфраструктури міста. Олександр Озінович відповів, що є проект реконструкції приміщення на вулиці Бенделіані під амбулаторію, роботи планують провести за рахунок Світового банку. Також у будівлі розташовані трудовий архів та пункт швидкої допомоги. Загалом у черзі на отримання місця в дитсадку у місті перебувають 800 дітей. Прогнозують, що ситуацію полегшить відкриття ДНЗ на вулиці Ярощука та Дубнівській, відкриття додаткових місць у дитячих садочках на проспекті Соборності, 35 та на проспекті Перемоги.

Щодо транспортної інфраструктури, посадовець повідомив, що у місті створена робоча група, яка працює над проектом «Картка лучанина», яку планують запровадити до червня і для цього потрібні значні кошти. Наразі вивчають пропозиції, щоб визначити, з яким банком співпрацюватимуть. Окрім цього, ЛПЕ подало заявку на участь у спільному з Європейським інвестиційним банком проекті на придбання 30 нових низькопідлогових тролейбусів, а також прокладання нової контактної лінії на вулицю Боженка до заводу «СКФ Україна».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus