USD 40.45 40.75
  • USD 40.45 40.75
  • EUR 40.65 40.90
  • PLN 10.20 10.35

Луцьк перетворився на книжкову столицю. ФОТО

26 Вересня 2013 17:44
Лучан закликають до читання і не лише протягом восьмої виставки-ярмарку «Книги Великої Волині», яку відкрили у Луцьку.

Виставку урочисто відкрили у Палаці культури Луцька 26 вересня. Триватиме вона протягом трьох днів.
До участі у заході долучилися українські та закордонні письменники, видавці, представники різних гілок влади.
Під час трьох днів виставки волиняни зможуть відвідати книжкові презентації відомих волинських авторів, поспілкуватися з гостями форуму під час автограф-сесій та живих діалогів. Серед закордонних гостей виставки Войцех Пестка та Збігнев Фрончек (Польща), Іван Яцканин (Словаччина), Микола Сенкевич (Білорусь).







«Ми з року в рік вдосконалюємося, пропонуємо цікаві формати, я гадаю, буде хороше спілкування та співпраця. Найбільше хотілося б, щоб волиняни поповнили свої полиці книжковими новинками. Хочеться, щоб більше читала молодь. Нам потрібно популяризувати українську книгу, підтримувати українське книговидання», - зазначив заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк.









З вітальним словом до гостей виставки звернулася народний депутат України Ірина Фаріон, яка процитувала Нестора Літописця, говорячи, що книги – це ріки, що омивають тіло держави. З її слів, коли людина внутрішньо виснажується, вона виповнює себе книгою. Головними книгами-шляхами вона назвала Біблію та «Кобзар» Тараса Шевченка. Інші книжки, з її слів, можуть бути дорогами, автобанами та манівцями.





Також під час урочистостей нагородили лауреатів обласного конкурсу «Молоді літератори Волині». Його метою є виявлення та підтримка літературних дарувань та допомога у становленні особистостей молодих письменників.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus