USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцьк задихається: транспорту багато, а зелені мало

15 Березня 2011 15:22
У Луцьку зареєстровано близько 60 тисяч авто, від яких 2010 року в повітря потрапило 13,7 тисячі тонн шкідливих речовин.
Про це розповів начальник відділу екології Луцькради Борис Сорока 15 березня під час науково-практичної конференції «Екологічна безпека – невід’ємна складова соціально-економічного розвитку міста та здоров’я населення», – повідомили у відділі інформаційної роботи Луцькради.
За його словами екологічна ситуація у Луцьку не є критичною, але «проблем та недоліків вистачає».
Зокрема, каже він, загальний обсяг викидів в атмосферне повітря у місті становить 14,5 тисячі тонн. На одного мешканця міста припадає 69 кілограмів шкідливих речовин.
Індекс забруднення у Луцьку залишається вище середнього по Україні. Найбільшим забруднювачем атмосфери міста є транспорт.
У той час, коли покращити стан атмосферного повітря могли б зелені насадження, у Луцьку вони займають лише 3,8% території, зазначив начальник управління містобудування та архітектури Юрій Казмірук.
У Луцьку кількість зелених насаджень становить 6,6 квадратного метра на людину, тоді як нормативний показник – 16 квадратних метрів на людину.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Борис Показати IP 15 Березня 2011 15:47
Бестолковая статья и бестолковый анализ, ничего реального. Всё намного сложнее. А деревья по-любому нужно сажать!
Anti-Mafia Показати IP 15 Березня 2011 16:08
"Фількіна грамота" - генеральний план міста, який спішили прийняти для показухи, зелених насаджень не передбачає. Забудова парку, відсутність нових скверів, повне ущільнення забудови... Соромно коли пан Сорока чи пані Люфт, які тихенько відсиджувались при прийнятті бездарного проекту розвитку міста, заявляють, що показники озеленення будуть збільшенні за рахунок боліт Рованців чи Жидичина. Що ж, дихаймо болотом, панове, бо воно теж зелене.
Громадянин до Anti-Mafia Показати IP 15 Березня 2011 16:35
А от стосовно боліт, точно не все так просто. Справа в тому, що вони біля річок становлять їх невід'ємну інфраструктуру водного басейну, середовище, що живить і "харчує" річки вологою. Бездумна політика осушування боліт нанесла і продовжує наносити непоправну шкоду (висихання джерел тощо) і сприяє обмілінню, осушенню і в кінці-кінців-зникненню річок. Наступ людей на водні ресурси, як то-будівництва на берегах водойм рушать наші водойми саме тим, що починається боротьба з болотами. Люди! не чіпайте боліт! (і да прєбудєт всєм счастьє!)
kamil Показати IP 15 Березня 2011 20:00
до речі це дуже замітно. раніше в луцьку дерев було огого. а за останні 4 рокі те й роблять що їх зрізують бо аварійні. а нових не видно.
Лучанин Показати IP 15 Березня 2011 20:28
Сажать надо не деревья, а Сороку и Шибу, которые только и делали что вырубали деревья. А теперь посмотрите во что они город превратили. Один только "парк им.Сороки" в районе Чехова похож на джунгли для наркоманов из фильма ужасов. А этот пенсионер еще советы дает.
Лучанин Показати IP 16 Березня 2011 02:34
Во-во, якраз зараз в парку дерева і дорізають. Дихайте глибше, панове!
ДА-УЖ!!! Показати IP 30 Березня 2011 22:03
ООО!!! А кілька років назад Сорока казав, що було чи 18 чи то 19 тис. тонн того бруду... То й дерева рубають і екоситуація покращується!!! Дивно, аж пукнкти хочеться... А що то така за бомба індекс забруднення вище середнього, а середній який і як він взагалі обраховується і з чим його їдять???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus