USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцька «Академія екскурсоводів» випустила перших гідів. Фото

1 Липня 2010 13:00
Слухачі «Академії екскурсоводів» святкували випускний - усі п’ятнадцятеро слухачів курсів отримали сертифікати.

Про це інформує Департамент інформаційної політики Луцької міської ради.

Навчання тривало близько трьох місяців. Під час занять слухачі Академії отримали знання з теорії туризму та екскурсійної справи, дізналися про особливості роботи гідів та екскурсоводів.

Кожен студент спробував себе у ролі екскурсовода Гостинного чеського двору, будинку Петра І, Центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки, головного корпусу Волинського національного університету імені Лесі Українки та інших.

Іноземний досвід в організації туристичної справи академісти вивчали у польських колег. Слухачі побували на дводенній екскурсії у Любліні, Хелмі та Казіміжі-Дольному.

Найбільше усіх вразили польські центри туристичної інформації, де кожен гість абсолютно безкоштовно може отримати карту міста та буклети з визначними місцями. Причому, друкована продукція перекладена кількома мовами, в тому числі й українською. Тут же в центрах можна придбати і різноманітні сувеніри.

У Хелмському підземеллі екскурсанти познайомилися з духом-Білухом. Справжнісінький привид надовго закарбується у їхній пам’яті. Дух-Білух – справжня туристична фішка Хелма. Сувенірні статуетки привиду користуються шаленою популярністю у гостей міста.

Краєзнавчі екскурсії відбувалися і територією Великої Волині – до Володимир-Волинського, Зимненського монастиря, Затурців, Павлівки, Дубна, Тараканівського форту, Кременця.

Навчальний курс «Академія екскурсоводів» ініціював та організував відділ туризму та рекреації департаменту культури та збереження історичної спадщини Луцької міської ради.

За словами начальника відділу туризму та рекреації Луцької міської ради Юрія Моклиці, основна мета «Академії екскурсоводів» досягнута: слухачі опанували всі необхідні теоретичні та практичні аспекти екскурсійної справи.

"Найкращим доказом цього є співпраця деяких слухачів з туристичними фірмами та організація і проведення екскурсій для поважних офіційних делегацій", - вважає чиновник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
маруся Показати IP 2 Липня 2010 10:37
а приймати на другий рік будуть?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus