USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Луцькі депутати не хочуть новий житловий масив у місті

29 Березня 2013 13:05
Проект розробки нового житлового масиву у Луцьку не підтримали депутати міськради. А щодо того, що приватні структури витратили гроші на підготовку проекту, зауважили, мовляв, бізнес - це завжди ризик.

Так, управління архітектури та містобудування Луцької міської ради винесло на розгляд проект рішення щодо «Затвердження детального плану території району вулиць Боженка, Львівської, Станіславського», де на думку архітекторів має бути житловий масив.

Про це стало відомо під час третього пленарного засідання 39 сесії Луцької міської ради 29 березня.

За словами заступника головного архітектора міста Ярослава Матвіїва, цей детальний план території є першим кроком до розбудови Луцька у межах генерального плану. Він визначає детальне планування територій.

Як повідомив головний художник міста, загальна площа цього кварталу - 57 гектарів. Половина території знаходиться у межах Боратинської сільради, інша - у межах міста. Ярослав Матвіїв сказав: «Треба його затвердити, щоб ми могли продовжити свою містобудівну політику у цьому районі. Цей район буде перспективний для житлового будівництва. Розробляло план «Діпромісто» на замовлення приватної структури АО «Галнафтогаз», яка має бізнесовий інтерес в цьому районі. Розробка плану їм обійшлася в щонайменше в 100 тисяч гривень».

Депутат Андрій Калахан висловився, що він не підтримує цей проект:: «Цей район – це мій виборчий округ і Миколи Яручика. Ми обрані від тієї громади. Нас жодним чином не повідомили про обговорення цього питання. Це проектувала приватна структура і ми повинні знати, що там буде через кілька років. Треба було провести громадські слухання».

У підсумку, під час сесії депутати не затвердили цей проект рішення. Тож, за словами Ярослава Матвіїва, доведеться знову проходити всю процедуру спочатку. Що ж до того, що приватна структура вклала гроші у розробку детального плану територій, головний художник міста відповів: «Бізнес – це завжди ризик».

Схожі плани, розповіли під час засідання, розробляються приватними структурами на такі райони: Київський майдан, вулиць Івана-Франка і Яровиці та 40 Ж-2 кварталу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ліберал2 Показати IP 29 Березня 2013 15:12
В усіх "свободівців" ,напевне, стоїть партійне завдання блокувати усі будівництва.. принаймі це не перший випадок, коли депутати від "Свободи" "захищають громаду від клятих забудовників"..
777 Показати IP 29 Березня 2013 16:39
Ніхто ні кого не захищає, хлопців не повідомили про будівництво і вони не встигли визначитись з ціною питання, а отже втрчають кошти.
СВС Показати IP 29 Березня 2013 19:21
Депутаты.То что вы бездельники,это ясно всем.Не мешайте работать.Новому микрорайону БЫТЬ.
Патріот Показати IP 31 Березня 2013 10:46
Людям потрібно житло!!!!!!!
Пан мер Луцька Показати IP 31 Березня 2013 12:29
Цікаво, за які це кошти людям потрібне житло??? Хто його з зарплатами у 1100грн. у місті має змогу купити???Кому це потрібно???Якому банку для кредитування дадуть мож-ть гроші відмивати разом з владою??? СВОБОДІВЦІ ПРАВІ!!!
андрiй76 Показати IP 1 Квітня 2013 00:14
Дещо з практичної економіки:"Якщо є попит,то буде й пропозиція"...На первинному ринку житла не можна знайти квартири (1-2кімнатної) у житлових районах Луцька з розвинутою інфраструктурою від забудовника. Тільки все від посередників...Інформація для роздумів...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus