USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі екологи контролюватимуть сміття соляріїв і косметичних салонів

28 Січня 2010 14:53
У 2009 році із міської казни на ліквідацію, вивезення та утилізацію твердих побутових відходів із стихійних сміттєзвалищ було витрачено близько 550 тисяч гривень.
Головний спеціаліст міського відділу екології Оксана Таранюк під час засідання екологічної комісії розповіла, що ці кошти можна було би спрямувати на впровадження в обласному центрі Волині роздільного збору сміття чи поліпшення благоустрою. Вона зауважила, що в Луцьку сміття прибирають 25 сміттєвозів, а лучани викидають побутові відходи до 2155 контейнерів. Причому, 1088 із них – це євро-контейнери, котрим лише кілька років.
Вона додала, що у Луцьку зареєстровано 23 тисячі підприємців, причому на ринках міста нараховується 3 тисячі робочих місць. Тому питання про підписання договорів на вивезення сміття із підприємцями та підприємствами повинно бути вирішене якнайшвидше.
Оксана Таранюк додала, що загрозу для довкілля становлять відходи соляріїв і косметичних салонів. Адже їхнє сміття - це люмінесцентні лампи, які небезпечні для довкілля. Доречі, законодавство Євросоюзу забороняє викидати компактні люмінесцентні лампи у смітник. За словами Оксани Таранюк, що торік до адміністративної відповідальності за викид люмінесцентних ламп на стихійний смітник було притягнуто троє осіб.
Директор КП «Луцькспецкомунтранс» Валерій Кузьмич запропонував, аби комісія з питань поводження з безконтрольними відходами також вирішували, чи потрібно маленьким луцьким магазинчикам купувати окремі контейнерами для вивозу сміття, а чи користувати «жеківськими». Адже в смітті деяких магазинів опиняється лише тара і обгортка, котру можна здавати на переробку.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus