USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцькі комунальники зносили житловий будинок. ФОТО

24 Березня 2011 18:35
Незрозумілий конфлікт виник у Луцьку – комунальники почали демонтажні роботи розваленої споруди, яка розташована на вулиці Ковельській.

Однак, як з’ясувалося, будинок складається з двох частин. Одна насправді є руїною і належить місту. Натомість в іншій половині мешкають люди, це – приватна оселя. Про це повідомив «ВІП».

Мешканка будинку Світлана Гушинець розповіла: «Ніхто не попереджав. От я сьогодні була дома і чула шось таке непонятне. Шось робиться, таке враження, як стіни падають. Водопад! Я підійшла сюда і так само запитала, що тут таке робиться. Сказала, що це – загальна стіна і чердак. А мені сказали не мішати роботі. Я другий раз підійшла, бо воно все валиться. Поїхали в ЖЕК. Приїхала сестра – дійсно, її половина повністю завалилася. Нас навіть не попередили. Я от говорю з людиною, він стоїть на свому. Ні письмово, ні усно – ніхто не приходив, ніхто нічого не казав».

На місці події перебував і чиновник – начальник управління житлово-комунального господарства департаменту ЖКГ Луцької міськради Анатолій Кальков, який заправляв «демонтажним процесом». З людьми посадовець чомусь спілкувався неохоче.

Присутній голова постійної депутатської комісії Луцької міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою Олександр Семенюк поцікавився у Калькова: «Скажіть, будь ласка, а хто вам дозволив проводити роботи по знесенню будинку, коли в тому самому будинку знаходиться людина?».

Чиновник від ЖКГ йому відповів: «Вибачте, то до того не має відношення. Тому що ніхто не трогає спірної частини. Ми тільки розбираєм то, що повалено. Практично для того, щоб на дітей не впала цегла. Тому ми це прибираємо».

На питання журналістів чи є дозволи на демонтажні роботи Анатолій Кальков відповів лаконічно: «Є відповідні документи. При зверненні вам їх покажуть. Буде офіційне звернення – я покажу».

Щоправда, через деякий час чиновник таки погодився розповісти про демонтаж: «Була загроза обвалу стіни – це раз. Потім тут був притон бомжів, як бачите – шприци, все, стихійне сміттєзвалище. Дана стіна на цей час є власність комунальна, а не власність часна. І ми його того і розбирали, щоб ліквідувати загрозу».

«Розумієте, можливо, і не попередили. Тому що, на мою думку, ми не мали за мету брати, розбирати, чи що-небудь робити, спільну частину будинку», – зізнався він.

Незабаром на місце конфлікту приїхав особисто міський голова Микола Романюк. Він тривалий час спілкувався з мешканцями, які спочатку зреагували досить емоційно.

Однак уже після розмови з Романюком стали жартувати – здається, досягли порозуміння.

«Вихід із ситуації я вбачаю у тому, що треба людям допомогти. От я вніс таку їм пропозицію на розгляд, що ми внесемо депутатам на сесію таку пропозицію виділити їм цю всю ділянку. Це є комунальна власність – виділити їм безоплатно усю територію. Вони її продадуть і куплять собі квартиру», – розповів луцький мер Микола Романюк.

Голова «архітектурної» комісії міськради Олександр Семенюк додав: «Управління ЖКГ розпочало роботи по демонтажу цієї частини приміщення, яка належить Луцькій міській раді. Тобто є майном комунальної власності без відповідних дозволів. Того що, задавши питання начальнику управління Калькову, він нам відповіді не дав, які саме документи йому дозволили проводити ці роботи. Друге було таке серйозне, на мою думку, порушення в тому, що людину, яка живе в своїй частині будинку приватній, на яку вона має всі документи, не було попереджено про початок робіт по знесенню частини будинку. А вона в цей період перебувала у своїй хаті. В неї почала сипатися на голову, облітати штукатурка, що створило загрозу її життю. Ми будемо розбиратися через органи, які контролюють проведення таких робіт. І вони дадуть оцінку діям певних посадовців Луцької міської ради».






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
хорвaт Показати IP 24 Березня 2011 19:36
Стоять трущоби-погaно(псують 'eвропeйськe обличчя' мiстa).Дeмонтують тaкож погaно.Вжe зaдовбaли цi дeшeвi дeпутaтики зi своим дeшeвим пiaром
ліберал Показати IP 24 Березня 2011 20:54
Пошли дурня богу молитися.. Стіни демонтують, а люди в аварійному будинку нічого не знають..
надоїло Показати IP 24 Березня 2011 22:44
а ми скоро побачим, чи ці довбані депутати хоч раз візьмуть в руки мітлу чи лопату під час підготовки міста до Великодня чи потім до інших свят, хоча би для прикладу
серж Показати IP 24 Березня 2011 23:35
укуркі
рідна Показати IP 25 Березня 2011 08:05
Дорости до депутата - тоді будеш показувати приклад!А вам що нероби - все погано,як тій свекрусі,все їй не так.
надоїло до рідна Показати IP 25 Березня 2011 09:23
ми і так на всіх екологічних днях "показуєм приклад" з граблями і мішками, а не так як ти язиком
Ася Показати IP 25 Березня 2011 08:06
Завал!!!
Вова Показати IP 25 Березня 2011 08:09
НЕхай Осіпов з Козюрою візьмуться - вони ж не дешеві депутати! То що вони роблять? Або та сама Бунда чи Буда ? Начальник і чим так вислужилась перед МЯ?
цікаво Показати IP 25 Березня 2011 09:43
Причому тут мітли до демонтажу??? А самі Ви візьмете лопату і мітлу і підете готувати місто до Великодня??? Починайте з себе в першу чергу а тоді робіть зауваження іншим.
... до цікаво Показати IP 25 Березня 2011 11:55
звичайно
правда Показати IP 25 Березня 2011 09:58
Чесна парочка Романюк и Семенюк! Семенюк чесно просовує на кожну сесію питання про встановлення кіосків за які йому потім видкашлюють бабло і Романюк піддакує! Лицеміри!
прото Показати IP 25 Березня 2011 11:52
от експерти по будівництву у нас чиновнички .Людина в хаті-а вони розбирають будівлю стару.А хто може гарантувати що вона встоїть і не рухне зараз чи потім через місяць.Ото начальник управління житлово-комунального господарства департаменту ЖКГ Луцької міськради Анатолій Кальков, який заправляв «демонтажним процесом» супер професіонал!Добре що жінку не засипало .
лучано Показати IP 25 Березня 2011 12:00
А ти так не вмієш (правді) от і заздриш тим, хто може і вміє. Ха-ха.
Жираф Показати IP 25 Березня 2011 12:32
Антошка, Антошка, пошли ломать пристройку!!! Антошка, Антошка ...
Йа до Жираф Показати IP 25 Березня 2011 14:55
Сосновський чи Кривицький?
Анастасія Показати IP 25 Березня 2011 18:00
Микола Ярославович, лучанка,що згадується в сюжеті свідомо довела свою приватну власність до такого стану,розраховуючи,що держава вдруге надасть квартиру їй у володіння(раніше трикімнатну квартиру отримала її мама, а також сестра). Мене дивує інший факт,чому чиновники абсолютно не оперують інформацією щодо даного приміщення. Впорядкувати земельну ділянку безумовно потрібно,бо незабаром Великодень.Після цього підготуйте документи та виставіть на земельний аукціон.Нехай придбає людина, яка зможе привезти цю ділянку в належний естетичний вигляд.А віддавати безкоштовно, без будь-яких підстав,такого права,шановний міський голова, вам ніхто не надавав.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus