USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Луцькі котельні зроблять «альтернативними» за європейські гроші

14 Лютого 2013 17:04
Угоду щодо модернізації тепломереж у Луцьку можуть підписати уже в липні. У межах проекту планують перевести на альтернативні види палива котельні у Боголюбах, на вулиці Теремнівській та Дубнівській.

Про це пише газета «Луцький замок».

За словами банкіра відділу муніципальної та екологічної інфраструктури ЄБРР Дарії Кочубинської, яка нещодавно взяла участь у робочій зустрічі з Луцьким міським головою Миколою Романюком та його заступниками, інвестиційна програма для модернізації інфраструктури центрального опалення Луцька передбачає залучення 4 мільйонів євро грантових коштів на встановлення індивідуальних теплових пунктів та 10 мільйонів євро кредиту терміном на 13 років зі ставкою 7-8% на заміну котелень і перехід на альтернативні види палива.

«Ми раді першим результатам співробітництва і в березні плануємо наступний візит. Фінансові умови остаточно визначаться у травні», - зазначила Дарія Кочубинська.

На запитання мера Луцька щодо встановлення за грантові гроші ІТП у бюджетних установах представники делегації ЄБРР відповіли, що це компетенція «Луцьктепла», вони ж проти такого не заперечують.

Своєю чергою, керівник групи експертів аудиторської компанії «Ramboll» Джозеф Херцл, у проекті визначили 7 напрямків роботи. Акцент же робитимуть на транспортування і розподіл тепла, приділяючи менше уваги кінцевому споживачу. Так, у межах проекту планують встановити сотню індивідуальних теплових пунктів.

Нагадаємо, нещодавно аудиторська фірма вивчала економічний та фінансовий стан ДКП «Луцьктепло».

Окрім того, Микола Романюк наголосив на потребі замінити теплові комунікації, оскільки «є низка дворів, де постійно рве труби і це свідчить про стан мережі».

Врешті, після обговорення деталей, делегати ЄБРР вирішили, що ухвалення інвестиційної програми запланують на травень, а після затвердження депутатами міськради підпишуть, імовірно, у липні.

До того ж, в інтерв’ю «Луцькому замку» директор ДКП «Луцьктепло» Олександр Киричук розповів, що проект модернізації систем теплопостачання у Луцьку передбачає ліквідацію підвальних і нерентабельних котелень, заміну котлів і пальників на котлах та переведення котелень у Боголюбах, на вулицях Дубнівській та Теремнівській на альтернативні види палива.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus