USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцькі медики не мають вакцини

3 Березня 2010 12:04
Держава не забезпечила луцьких лікарів вакциною від туберкульозу.
Начальник міського управління охорони здоров\'я Федір Кошель у коментарі «ВН» розповів, що в Луцьку найгірша ситуація зі щепленням мешканців обласного центру із вакцинацією БЦЖ , яку роблять новонародженим. За словами чиновника, бракує 3,5 – 4 тисячі доз вакцини від туберкульозу. Цього року новонароджені, котрі з’явилися на світ у Луцьку, не були щеплені від цієї хвороби.
Федір Кошель додає, що держава не закупила ліки і тому зміщені графіки щеплень новонароджених і подальшої ревакцинації дітей і підлітків. «Відсутність планової вакцинації спричиняє подальше порушення календаря щеплень проти інших інфекцій», — зазначив він.
Щодо вакцинації від інших хвороб, то лучани найчастіше відмовляються від щеплень від гепатиту В, сезонного грипу. А ось щеплення від дифтерії роблять охоче.
«Обов’язкові щеплення робити треба, адже без щеплень дитину не приймуть у дитсадок», - сказав Кошель.
Довідково: 
Вакцина БЦЖ — це живі збудники туберкульозу, які після спеціальної обробки втратили здатність викликати захворювання, але при цьому створюють імунітет проти нього. В Україні проводять щеплення проти туберкульозу у дітей в пологовому будинку в перші 3–7 діб після народження і ревакцинують у 7 і 14 років (за умови негативної проби Манту).
Якщо з якихось причин дитина не була щеплена в пологовому будинку, то її вакцинують у поліклініці або стаціонарі (у разі переведення новонародженого в лікарню з пологового будинку).
Із народження і до 2-місячного віку щеплення проти туберкульозу проводять без попередньої проби Манту.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
filaldelfos Показати IP 3 Березня 2010 12:23
хай тусуються ваші прививки!))))))))
Петя Показати IP 3 Березня 2010 12:28
зато таміфлЮ багато є...
Evil Показати IP 3 Березня 2010 12:50
Таміфлю вже теж замайстрячили. Коли в нашій країні крадуть навіть гуманітарну допомогу, то що вже можна говорити. Я взагалі не розумію, як міжнародним фондам ще хочеться допомагати нашій країні, де все випаровується ще швидше ніж вода.
Нестерова Ірина Показати IP 3 Березня 2010 15:47
«Обов’язкові щеплення робити треба, адже без щеплень дитину не приймуть у дитсадок». Та що ви кажете, пане Кошель?! А моїй от дитині не робили усіх щеплень, а в садок прийняли. Просто лікарю чи медсестрі треба заплатити – і вона зробить відповідні записи... Ось так Ви, як і більшість медиків, та й освітяни в особах завідувачів дитсадків, дитсадківських медсестер переживаєте за здоров‘я дітей. Найбільше, за що ви переживаєте, – так це за те, щоб всі папірці були правильно оформлені, щоб усі записи там були зроблені, а ще за свою роботу... Цікаво, якби всі батьки справно повели дітей на всі необхідні щеплення, чи сподобалося б це медикам? Думаю, ні. Тоді б лівого заробітку у них суттєво поменшало.
Evil Показати IP 4 Березня 2010 22:06
Iryna, та ви що, у нашій країні такий бардак, що просто невідомо, яким повинен бути президент, щоб навести лад у всіх галузях, і особливо у багатостраждальній медицині.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus