USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Луцькі політики мізкуватимуть, як відкрити списки

3 Грудня 2009 14:29
 
На початку наступного тижня в обласному центрі Волині відбудеться круглий стіл з керівниками регіональних партійних осередків, котрі планують звернутися до Президента основних кандидатів на пост Глави держави, щоб скасувати закриті списки.
Зокрема, така ініціатива з’явилася у лавах волинського осередку «ЄЦу». Мовляв, це потрібно зробити до початку виборчої кампанії до місцевих виборів. Тим паче, що близько половини нинішніх кандидатів на найвище крісло у державі пропонують запровадити відкриті списки. Саме тому очільники волинських політичних сил мають звернутися до претендентів на посаду Президента України, аби рішення про запровадження відкритих списків на місцевих виборах було прийняте Верховною Радою ще до кінця року. Бо інакше у передвиборчому ажіотажі у політиків не дійдуть руки до зміни виборчого законодавства.
«Це правильно, своєчасно і політично грамотно», - зауважив голова ВОО «Єдиний центр» Володимир Бондар. Проте він додає, що не знає, як реагуватимуть на таку пропозицію волинські штаби політичних сил та претенденти на пост глави держави.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Юка Показати IP 3 Грудня 2009 15:08
я обома руками ЗА відкриті списки! лишилося дізнатися реакцію інших на дану пропозицію
Олександр Показати IP 21 Березня 2010 02:44
В случае если Верховная Рада Украины не примет изменения в Конституцию Украины и её переходные положения до даты истечения четырехлетних полномочий депутатов соответствующих советов и их голов (т.е даты в промежутке с 27 марта до 25 мая, когда было оглашена в 2006 году информация территориальных комиссий на 1-й сессии нового созыва) – единственным легитимным путём является сложить полномочия и тогда местный совет и мэры не узурпируют власть и не смогут принять решения, которые могут быть позднее отменены). Пример (укороченного) зарегистрированного заявления приводится ниже: Звернення щодо складення депутатських повноважень, повноважень селищного голови у зв’язку із закінченням терміну повноважень, визначеному Конституцією України Шановні народні обранці! Відповідно до положень ч. 1 статті 90 Конституції України повноваження Верховної Ради України припиняються у день відкриття першого засідання Верховної Ради України нового скликання. Як відомо, перше засідання Верховної Ради України 5 скликання, обраної 26 березня 2006 року, відкрилося 25 травня 2006 року. Тобто положення Конституції України про п’ятирічний строк повноважень депутатів місцевих рад набрало чинності лише з 25 травня 2006 року, а тому всі депутати, які були обрані на чергових виборах 26 березня 2006 року, мають чотирирічний строк повноважень, який закінчується у 2010 році. У висновку Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Верховної Ради України, зазначеному на пленарному засіданні Верховної Ради України 20.10.2009 року, вказано «строк повноважень депутатів місцевих рад, обраних на чергових виборах 26 березня 2006 року, так само як і строк повноважень сільських, селищних, міських голів, спливає у квітні-травні 2010 року». На підстаіві наведеного, враховуючи, що у депутатів Сергіївської селищної ради та Сергіївського селищного голови, обраних 26.03.2006 року, строк повноважень розпочався 18 квітня 2006 року та закінчується (спливає) 17 квітня 2010 року, ПРОШУ: 1. Розглянути зазначене звернення, у тому числі на черговому засіданні Сергіївської селищної ради та прийняти рішення щодо складення повноважень депутатів Сергіївської селищної ради та Сергіївського селищного голови в строк до 17 квітня 2010 року (включно). 2. Інформувати мене щодо розгляду зазначеного звернення посадовими особами Сергіївської селищної ради та прийнятого по ньому рішення. 18 березня 2010 року Сметанка О.О.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus