USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Луцькі шахраї стали винахідливіші

15 Вересня 2010 11:25
У Луцьку жертвою шахраїв можна стати, шукаючи роботу: пройдиствіти пропонують місце за умови сплати невеликої грошової суми.
Про це розповів помічник начальника Луцького міського відділу по взаємодії із засобами масової інформації майор міліції Олег Плазовський. Найчастіше, за його словами, жертвами шахраїв стають саме пенсіонери. Втім, каже, трапляється, що в тенета пройдисвітів потрапляють і молоді люди, інформує Волинська ОДТРК.
З початку року на території обласного центру зафіксовано більше двохсот шахрайств. Їх способи доволі урізноманітнились, стати жертвою зловмисників тепер можна не лише на вулиці, а й у всесвітній мережі Інтернет, і навіть спілкуючись по телефону.
Як розповів Олег Плазовський, були приклади, коли людям телефонували і повідомляли, що вони виграли автомобіль, водночас просили сплатити певну суму на певний рахунок. Інший випадок: молодий чоловік прийшов додому до пенсіонерки і запропонував їй купити дублянку. Вона спочатку відмовлялася, однак пропозиція була для неї досить привабливою, оскільки гість просив за куртку лише 50 гривень. Коли жінка зважилася на покупку, хлопець попросив купюру, але новеньку – мовляв, їде закордон, можуть вилучити. Після того, як незнайомець пішов, пенсіонерка побачила, що з гаманця зникла доволі велика сума грошей.
Щоб вберегтися від шахрайств, потрібно, насамперед, пам’ятати, що безплатний сир – тільки у мишоловці. Не потрібно погоджуватися на «дуже вигідні» пропозиції.
Олег Плазовський радить купувати авто у магазинах, автосалонах. Знявши гроші, вирушати одразу додому, а не у магазин чи розважальний заклад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Я Показати IP 15 Вересня 2010 12:54
Мені здається, що на такі штуки може повестися тільки дурний! Вже стільки про це писалося, стільки попереджалося, люди, майте голову!
люмила Показати IP 16 Вересня 2010 01:09
Здається. що служителі Луцького міського відділу начальника Луцького міського відділу, який представляє майор міліції Олег Плазовський на чолі з генералом цирку Швидким В.В.започаткували цей бізнес, цирк поїхав, а клоуни залишились і далі "кришують" цей бізнес!!! Іначе б давно піймали шахраїв!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus