USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.97

Луцькі ведмежатка повилазили з барлогу. ФОТО

21 Квітня 2010 11:25
Ведмежата легко йдуть на контакт і навіть спробували погладити лапаю репортера «ВН».

У луцьких ведмедів Михайла та Маші близько трьох місяців тому народилося троє ведмежат. Тільки нещодавно клишоногі - два хлопчики та одна дівчинка - почали виповзати із барлогу і грітися на сонечку. Малятам поки що не видумали імен.

Вони харчуються молоком матері. Двоє із них схожі на тата - сірійського бурого ведмедя і мають білі смуги на грудях. Фахівці кажуть, що із часом ці смуги зникнуть і ведмедики будуть таки як мама - звичайнісінькими бурими.

Малята миттєво стали улюбленцями усього зоопарку. За ними спостерігають і директор зоопарку, і ветеринар , і працівники, котрі годують тварин. Ведмежата легко йдуть на контакт і навіть спробували погладити лапаю репортера «ВН».

Вони радісно імітують дорослих: стають на задні лапи, гарчать, намагаються перелізти через сітку. Працівники зоопарку кажуть, що із малечою треба бути на сторожі. Адже вони дуже люблю гратися і робити капості. Поки що ведмежата не відкликаються на голос директора зоопарку Володимира Гончарова. Але на голос мами біжать залюбки.

Ведмедиця Маша народжує 2-3 малюків майже сьомий рік поспіль. У неволі ведмеді живуть до 40-50 років, у природі – довше. Луцьких бурих годують різноманітними кашами.

Поки що невідомо, що буде далі із ведмежатами: чи їх обміняють на інших тварин для зоопарку, чи продадуть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus