USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцькі водії хочуть платити штрафи, але не можуть

12 Квітня 2011 10:54
Водії Луцька скаржаться, що з запізненням отримують постанови про стягнення з них штрафних санкцій, а «не закритий» штраф не дає пройти технічний огляд автомобіля.

Про це під час оперативної наради луцького міського голови 12 квітня повідомив заступник начальника Луцького міського управління юстиції Іван Велимчаниця.

Посадовець зазначає, що 70 % усіх постанов про адмінправопорушення, які надходять до провадження виконавцям, стосуються штрафів за порушення ПДР.
Однак, водії-боржники жаліються, що мусять платити подвійну суму штрафу через те, що постанова про накладення санкції надходить із запізненням, а деколи і не надходить взагалі.

Натомість, законодавство передбачає, що порушник змушений у 15-денних строк сплатити штраф. За порушення цього терміну – сума санкції збільшується вдвічі.

Окрім цього, за словами Велимчаниці, частина водіїв скаржаться, що інспектори ДАІ при складанні протоколів не роз’яснюють порядок сплати штрафів, їх оскарження і наслідки ігнорування виконання постанови.

Проте заступник начальника відділу ДАІ з обслуговування Луцька Віктор Бандура стверджує, що проблем немає.

«Вони з запізненням не надходять і водії проінформовані належним чином. Тому що протокол про адміністративне правопорушення інспектором ДПС складається у двох примірниках, тобто самокопіючим чином. Це бланк суворої звітності. У цьому ж бланку водій розписується, що йому роз’яснено положення статті 308 КпАП, про те, що якщо він протягом 15 днів не сплатить штраф, то до нього будуть застосовані санкції в подвійному розмірі», - коментує Бандура.
ДАішник каже, що у випадку, коли водій відмовляється підписувати протокол – про відмову розписуються у присутності двох свідків і постанова оголошується усно.

Довідково:

Загалом за три місяці 2011 року на виконанні у двох відділах державної і виконавчої служби Луцького міського управління юстиції перебуває 8814 виконавчих документів на суму 3 мільйонів 846,007 тисяч гривень.
З завершених виконавчих процедур до бюджету стягнено вже 681,788 тисяч гривень. За 2010 рік до бюджету загалом було стягнено 2 мільйони 429,276 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
А я знаю Показати IP 12 Квітня 2011 11:38
Це той Бандура,який техогляди лівакові робить за гроші? Правда?
Аскольд Показати IP 12 Квітня 2011 13:59
Главічка чим займається?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus