USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцькрада прийняла програму реформування і розвитку ЖКГ

3 Листопада 2010 12:07
Після довгого обговорення депутати Луцькради затвердили програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства міста на 2010-2014 роки.
Рішення прийняли 3 листопада під час 68-ї заключної сесії свого скликання.
Міський голова Богдан Шиба попросив депутатів звернути увагу на те, що прийняття цієї програми вкрай важливе для Луцька. Якщо ж депутати цього не зрозуміють, каже він, то позбавлять міський бюджет державного фінансування.
До обранців звернулась і перший заступник мера Лариса Соколовська, наголосивши, що ця програма розроблена на основі постанови Кабінету Міністрів і діятиме в межах загальнодержавної програми реформування житлово-комунального господарства.
За словами віце-мера, фінансування з держбюджету усіх проблемних питань відбуватиметься тільки за наявності цієї програми.
«Тому ця програма має бути ще й погоджена у Міністерстві житлово-комунального господарства. Ми ризикуємо створити багато проблем наступній каденції, як депутати будуть розглядати, їм треба ж познайомитись взагалі із житлово-комунальним господарством міста», – промовила вона.
Відтак, переконувала Соколовська, логічним завершення роботи міськради цієї каденції має бути програма для того, щоб «спокійно, нормально починати фінансування і складання бюджету 2011 року».
Крім того, зазначила вона, нині на держаному рівні з Міністерства ЖКГ дається наголос на те, що основне спрямування коштів буде на об’єднання співвласників.
Аргументи Соколовської підтримав депутат Юрій Довгун, однак наполягав забрати з програми слово «комунальний».
«Ми говоримо про те, що повинні бути з однієї сторони співвласники, з іншої сторони – виконавці, але вони не повинні бути лише комунальними. Має бути якийсь ринок, де буде конкуренція, де буде залучений приватний бізнес, який буде між собою конкурувати. Якщо прочитати шостий пункт програми, то учасниками програми є виключно комунальні підприємства, ЖЕКи, «Ж.Б.К», інші. Тому слово «комунальні» пропоную звідти забрати. Цей ринок – це все таки бізнес, не надто прибутковий, але стабільний, нормальний бізнес», – висловився обранець.
Своєю чергою депутат Алла Бондарчук пояснила колегам, що від прийняття програми залежить співфінансування із державного і місцевого бюджетів у сфері надання комунальних послуг лучанам.
«Без цих грошей нам важко говорити, що ми витягнемо програму у 400 мільйонів гривень. Це практично річний бюджет міста», – промовила вона.
У результаті довгого обговорення депутати таки проголосували за прийняття програми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Україночка Показати IP 4 Листопада 2010 22:16
А раніше про це подумати не можна було...???Наших можновладців треба закордон посилати, може чомусь корисному навчаться..Така система вже давним-давно існує в інших країнах... Таке враження, ніби дехто відчував, що не втримається на свому кріслі і створює підгрунтя для бізнесу..??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus