USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Луцьку не вистачає вакцини

25 Листопада 2013 15:28
У Луцьку не вистачає вакцини проти кору та багряниці.

Про це повідомила під час засідання постійної комісії з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства сьогодні, 25 листопада, головний лікар Луцької дитячої поліклініки Оксана Лєщинська.

Зі слів головного дитячого медика, частину вакцини медична установа закуповує за кошти, виділені із держбюджету. Сьогодні дітей до 1-ого року забезпечили вакциною на 100 %. Утім, як наголосила Оксана Лєщинська, зі щепленнями проти кору та багряниці – величезні проблеми.

Так, вакцинацію проти цих захворювань дітям зробили лише 62% лучан. Як пояснила медик, до кінця 2013 року цей показник обіцяють покращити, оскільки частина батьків змінили своє ставлення до щеплення.

Ще однією проблемою, на думку головного лікаря дитячої поліклініки, є те, що до кінця серпня цього року установа не змогла закупити жодного препарату туберкуліну, що необхідний для здійснення проби манту для діагностики туберкульозу. До слова, такої діагностики потребують 25 з половиною тисяч маленьких лучан.

Лікар непокоїться, що протягом останніх 4 років у поліклініці страшенні перебої з постачанням вакцини. Також дуже порушені графіки щеплення. До прикладу, серед луцьких малят, віком до 1 року, лише 56% отримали щеплення проти кору.

Бачимо і 20, і 24 , і 27 мм, манту, що у попередні роки було рідкістю. Протягом останніх 4 років ідуть перебої вакцини, дуже порушені графіки щеплення. 56 % охоплено по кору у річному віці.

Утім начальник управління охорони здоров’я Федір Кошель зауважив, що особисто він – проти того, аби «віддати» 300 тисяч гривень на туберкулін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
місто Показати IP 25 Листопада 2013 15:37
Федір якщо ти проти то де альтернатива ? По всіх лікарнях одні ваші аптеки ........де гуманітарка і чому все треба за свій кошт купляти ?
Лучанин Показати IP 25 Листопада 2013 16:59
Хоч один раз Кошель правий. Туберкулін на даний час - саме небезпечне знущання над організмом. А альтернативи є. Саме альтернативи, бо не одна а декілька. Вітчизняними інститутами вже давно розроблені альтернативні методи діагностики, рівень якості яких набагато більший, ніж при вакцинації туберкуліном. Але ж ніхто з медчиновників навіть не хоче дивитися в цю сторону, не кажучи про те щоб впровадити. До того ж ці методи дешевші ніж вакцинація. І не впровадять це, бо на цьому чиновники не зможуть постійно заробляти!
Уточнюємо Показати IP 26 Листопада 2013 11:12
Всі вакцини закуповуються за державний кошт, за виключенням туберкуліну. Його закуповують за кошти місцевого бюджету. Щороку міською владою на прогаму імунопрофілактики закладається 160 тис. грн. В цьому році окрім туберкуліну було закуплено вакцину для профілактики гепатиту А у дорослих і дітей та антирабічна вакцина (від сказу). Довідка: туберкулін - неповний антиген (гаптен) мікобактерії туберкульозу, який призначений для здійснення внутрішньошкірної туберкулінової проби Манту: а) з метою відбору контингентів для ревакцинації БЦЖ; б) для визначення інфікованості населення на туберкульоз (чи стану підвищеної чутливості до туберкуліну, якщо післявакцинальна алергія, що має місце, не дає підстав говорити про інфікованість); в) для діагностики туберкульозу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus