USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На медицину Луцька не вистачає понад 20 мільйонів

25 Березня 2014 15:20
На медичну допомогу для одного мешканця Луцька на рік виділено 528 гривень. Загальна цифра для всього міста складає 128 мільйонів гривень. А загалом галузі охорони здоов’я на медичну допомогу, заробітну плату медикам та матреіальну базу для медзакладів запланували виділити цьогоріч 240 мільйонів, та місту не вистачає близько 21 мільйона гривень на реалізацію всього запланованого.

Про це повідомив Луцький міський голова Микола Романюк у прямому ефірі телеканалу «Нова Волинь» учора, 24 березня.

Нагадаємо, що місто звернулося до Кабінету Міністрів та Верховної Ради України з проханням дофінансувати луцьку медицину. Утім, досі невідомо, чи надійшла якась відповідь на це прохання. Щоправда, Микола Романюк зауважив, що місто уже мусить економити на виконанні певних програм, бо може недоотримати обіцяних 40 мільйонів гривень.

Крім того, він повідомив, що Світовий банк відновив співпрацю у рамках проекту фінансування первинної ланки медицини.

Нагадаємо, Волинь виграла проект на 30 мільйонів доларів на «первинку». «Перепаде» і Луцьку. За ці гроші планують облаштувати 5 амбулаторій: три цього року і дві у 2015-ому. Кошти підуть на реконструкцію приміщень та закупівлю сучасного обладнання для амбулаторій.

Варто відзначити, що під час останньої сесії минулого року, 27 грудня, депутати Луцькради прийняли рішення про перейменування луцьких поліклінік у Центри первинної медико-санітарної допомоги. Це зробили, переконують у міськраді, заради того, аби місто отримало кошти Світового банку.

Утім, деякі з депутатів цю ініціативу не підтримали і вже неодноразово ініціювали відміну цього рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Леон Кілер Показати IP 25 Березня 2014 21:26
Продати будинок та автомобіль головного лікаря обласної лікарні то вистачить ще й на наступний рік залишиться.
nata Показати IP 26 Березня 2014 08:22
treba mensche krastu.jaka meduzuna lüduna sama zawse mysut platutu.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus