USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцьким гицлям тимчасово не можна стріляти собак

29 Квітня 2010 12:03
Луцький міськрайонний суд попередив Луцьку міську раду про те, що не можна відстрілювати та відловлювати безпритульних собак.

Керівник Волинського товариства захисників тварин Дана Новарчук розповіла, що наразі ще не призначено дату судового засідання, на чкому поглянуть позов захисників травин до міськради .

Проте працівники комунального підприємства «Луцькспецкомунтранс» уже сьогодні через призупинене рішення міськради не мають права відловлювати, а тим паче стріляти собак.

Попри те, як розповіла Наварчук, учора на вулиці Чорновола гицелі вбили собаку, яка щойно народила цуценят. Члени товариства захисників тварин нині шукають, куди прилаштувати собачат.

Нагадаємо, що захисники собак сподіваються на скасування в суді рішення міськради. Якщо вони програють справу, то звертатимуться до Верховного та Апеляційного Суду.

«Байдуже, скільки часу триватимуть судові засідання. Вони не повинні стріляти собак», - сказала Дана Новарчук».

Також захисники тварин планують пікети поблизу приміщення міськрайонного суду в день розгляду цього питання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 49
Lola Показати IP 29 Квітня 2010 12:14
«Луцькспецкомунтранс» здається і раніше законослухняністю не відзначався. Що їм та заборона!!! Психічно неврівноважені люди.
Жителька до Lola Показати IP 3 Травня 2010 14:44
Любителі бездомних тваринок!То буріть їх усіх собі додому, годуйте, вигулюйте, прибирайте за ними. Самі їх розводите, викидаєте на вулицю,як сміття. А тепер всім шкода! Як будуть платити за тварину хоча б половину, як за члена сімї прописаного, тоді і дбати будуть.А так аж 2 грн на місяць, то якраз, щоб прибрати каку після вигулок на дитячих майданчиках. Всіх бродячих собік постріляти!Нехай живуть люди.
житель Луцька Показати IP 29 Квітня 2010 12:27
Нехай захисники тварин всіх бездомних собак відловлять і заберуть собі додому, бо їх розвелась така кількість, що біля Там-таму чи "варшавки" ввечері вже неможливо пройти. Ніяка стерилізація не допоможе, бо собака має ще зуби і кігті. І не треба тут щось доказувати так голосно, бо ні одне собаче життя не коштує здоро"я наших дітей чи близьких. Я думаю, що багато хто зі мною погодиться. Тим більше, що серед моїх знайомих вже є два випадки нападу і укусів цих диких псів.
ковбой Показати IP 29 Квітня 2010 12:30
собаки - не люди, з ними порузумітися можна.але як бути тим, у кого малі діти, які вертаються зі школи?біля будинків "грає весілля" стая бродячих собак...де мораль?колись не стріляли, колись збирали в клітки і якщо хазяїн в три дні не приходив - то здавали на сало. з того сала, як відомо, у радянському союзі робили фармацевтичні та косметичні креми і навіть, помаду!
Сашуля до ковбой Показати IP 30 Квітня 2010 05:33
Пояснювати дітям що не варто підходити до зграй, вчити ДИТИНУ ГУМАННОСТІ, щоб не виростали моральні уроди. Поки не прийнята программа стерилізації - "собачі весілля" будуть постійно - всіх не перебьють
Макс до Сашуля Показати IP 28 Лютого 2012 09:32
Ти краще сворі собак поясни, що не варто нападати на дітей та перехожих. Відгризли б вони тобй кусок обличча, отримала б уколи в живіт від сказу, так як я в дитинстві - сама б взяла в руки рушницю, щоб захистити свою дитину!!!
Інна Показати IP 29 Квітня 2010 12:37
Якщо керуватися тією логікою, що собак потрібно відстрілювати, тому що вони можуть когось "колись "покусати,то тоді потрібно і людей виловлювати,бо можливо "колись" ця людина зможе когось вбити...
Макс до Інна Показати IP 28 Лютого 2012 09:35
твоя логіка не піддається здоровому глузду! Собаки законів неприймають! І самі собі їжу не виростять!!!!
до Інна Показати IP 29 Квітня 2010 12:59
Вибачте, але ваша філософія ні дочого. Ми живем серед людей, а не серед собак. Тому закони та порядки, в першу чергу, повинні бути на благо людей
лучанка Показати IP 29 Квітня 2010 13:01
шановним паннам Дані Новарчук та коментаторам Lolі та Інні Я б на вас хотіла подивитись тоді коли ваших дітей покусає зграя безпритульних псів. Раз ви такі добрі, то заберіть собі додому усю ту псятину яка розплоджується на вулицях міста. Вам ніхто не боронить цього робити!! І ще одне запитання вельмишановним захисникам тварин - чи водите ви своїх діток бавитися у пісочниці у дворі вашого будинку, в ку щойно пробігаюча шавка справила свою нужду?? Бережіть здоров"я пані, своє та своїх дітей, а не розплоджуєте безпритульних псів, бліх і глистів!!
лучанка Показати IP 29 Квітня 2010 13:09
2 Інна homosapiens - людина розумна, наділена свідомістю та мовою, чим і відрізняється від тварини. А Вам шановна книжечку з шкільного курсу зоології почитати не завадило. А з логікою у вас теж слабенько.
Інна до лучанка Показати IP 29 Квітня 2010 13:40
До чого тут книжечка з біології???І погляньте навколо, гадять не тільки безпритульні тварини, а в більшості ті самі люди, які на наступний день ведуть своїх дітей в ту саму ж пісочницю
Макс до Інна Показати IP 28 Лютого 2012 09:50
Ще не бачив щоб хтось з батьків "справляв нужду" або як ви кажете "гадив" у пісочницю!, навідміну від собак, яких ви підгодовуєте під чужими вікнами! Стріляти тих собак, яких ви не забрали до себе в квартиру - найбільш гуманний вихід, щоб захистити людину!
Наталія Показати IP 29 Квітня 2010 14:39
Сьогодні вранці в ценрі в 6.30-6.50 було не менше семи пострілів. Стопроцетно по собаках. До "Лучанки" звертатися не буду, бо вона якась девіантна. Але знаю точно, що собаки реагують, в основному, на людей з відхиленнями, а ще на тих, хто їх ненавидить. А як вам діти, які вигулюють своїх пітбулів і ротвейлерів, але собаки самі волочать тих дітей, бо вони їх не втримують? Бездомні собаки навіть навчилися дороги переходити на пішохідних переходах.
Макс до Наталія Показати IP 28 Лютого 2012 09:58
Ті люди, яких "великі спеціалісти" (кабелі та сучки) діагностували "з відхиленнями" займають найвищу сходинку цивілізації! Досить одній сучкі гавкнути і кидається вся свора кабелів "великих діагностів по психічним розладам людини"! СТРІЛЯТИ! СТРІЛЯТИ! СТРІЛЯТИ! Поки ми не почали ім поклонятись і служити, щоб ті далися себе погладити!
filadelfos Показати IP 29 Квітня 2010 14:42
Їхала велосипедом поблизу біля там-таму. на перехресті на мене кинулися 12 собак. здорових. Це було на минулих вихідних. Якби у мене була зброя, я б вистрелила сама. Бо в той момент, коли вони гавкали і клацали зубами біля ніг, а машини рушали, бо загорівся зелений на світлофорі, а менше всього думала про притулки, стерилізацію, і таке інше. В собаки повинен бути хазяїн - нема, то не треба й собак.
Небайдужий до filadelfos Показати IP 29 Квітня 2010 18:47
Можливо це хазяїн повинен стежити за своїми тваринами?
filadelfos Показати IP 29 Квітня 2010 14:44
може в нашому місті ремствує зоофілія?а то бачу тут в коментах собак до людей рівняють))))))))
Наталія до filadelfos Показати IP 29 Квітня 2010 14:58
На мене собаки дуже рідко навіть гавкали. Одного пізнього зимового вечора я йшла сама по вулиці, коли загавкала велика собака. Я на таке в житті не зважала, ж тут дивлюся, цей здоровий пес гавкає і мчить на мене. Я зовсім не злякалася, настільки це мене здивувало. Собака підлетілі і стала, я їй говорю "Ти чого?", вона на мене подивилася типу "А чого це я , дійсно?" І побігла собі. Починайте з себе, скажених людей набагато більше, ніж скажених собак.
filadelfos до Наталія Показати IP 29 Квітня 2010 15:17
:) сядьте на велосипед і прокатайтеся. а коли вони на вас скочать, бо не я одна така - то тоді спробуйте зупинися і в кожної поцікавитися - чого б це вона?))))а потім нам розкажете))
mrtime до filadelfos Показати IP 29 Квітня 2010 15:52
нельзя собачек стрелять. они же такие лапочки - : http://www.youtube.com/watch?v=r0ysZc7mhkU&fmt=18 в нее в упор стреляли, уазиком переехали а эта "лапочка" еще жива... надо ей ранки перевязать, бедной, а ментов стрелять к чертям. ага
Небайдужа до filadelfos Показати IP 29 Квітня 2010 18:37
0956119806- поясню чого вбивство не є ефективним
Сашуля до filadelfos Показати IP 30 Квітня 2010 05:34
Ви сексопатолог?
лучанка Показати IP 29 Квітня 2010 14:56
дуже прикро, що у мене немає можливості вам наглядно показати що саме роблять милі вашому серцю песики в дитячі пісочниці. А книжечку почитайте, для того щоб знати яку небезпеку несуть безпритульні тварини для людей.А ще статистику ппочитайте, скільки лучан покусали безпритульні пси, половина з яких діти, і які психо-емоційні та фізичні наслідки у постраждалих після цього. Я б хотіла щоб ви побачили 5- річну дівчинку, котра після укусу собаки назавжди залишиться калікою. Думаю після цього ви зміните свою думку.
лучанка Показати IP 29 Квітня 2010 15:18
ст. 3 Конституції України :Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Запрошую всіх шановних захисників тварин у лікарні нашого міста посплкуватися з потерпілими і вислухати їхню думку з приводу того, чи місце безпритульним собакам на вулицях нашого міста. Ще раз повторюю - збирайте хоч усіх і тримайте в себе в квартирі раз ви такі добрі.Але мої діти не повинні страждати від того що такі як ви дозволяєте цій псярні розплоджуватись. Хто б казав?? Це ваша Новарчучка девіантна. Їй давно пора в психушку. Не сумніваюсь що жовтенький квиточок в неї є.
теж лучанка Показати IP 29 Квітня 2010 15:21
Шановна Наталія! Ви можете скільки завгодно гуляти вулицями і розмовляти з собаками. Це ваше право. Я кожного дня, повертаючись ввечері з роботи, бачу з боку автостанції просто табуни собак біжать і гарчать, виблискуючи оскалом. Їх по 5-10, а може й більше штук. Мені ставати і з усіма говорити? Чи може ще договір з ними підписати?
Наталія Показати IP 29 Квітня 2010 15:37
"Гав-гав", - це я з Вами на Вашій мові.
filadelfos до Наталія Показати IP 29 Квітня 2010 16:26
упс.. вам уже книжечка й не допоможе, ви просто викапана Ейс Вентура)))))))) жіночої статі)))))
теж лучанка Показати IP 29 Квітня 2010 16:38
Короче, повний неадекват, клінічний випадок. Наталія, Ви так голосно не гавкайте, бо «Луцькспецкомунтранс» почує і почне відстріл.
IRYSIA Показати IP 29 Квітня 2010 18:12
Мама-мія!Скільки емоцій!Не можна так гарчати та тявкати , ми - люди!діти читають ці записи, мають з кого приклад брати. Давайте краще більш дорослі, конструктивні думки висловлювати! якщо збирати собак - то куди?за які гроші?якщо не збирати - то стерелізація, Даночко, не допоможе. Поки вони на волі, невідомо хто кого переживе:ми чи вони?Треба стерелізувати і у вольєрах тримати! Згодна, собаки - не іграшка, тому на кожного власника треба завести типу податка.Нехай оплачує в міську казну утримання дорогого песика. Щодо бійцівських порід, то я б заборонила взагалі їх утримання в дом. умовах.До речі, з їх привозом у колишній Радянський Союз, зявилася така небезпечна хвороба як дирофіляріоз (особливий вид глистів), які розмножуються саме в цих собаках! Виведені штучно тварини ніколи добрими не були,а тому "розмова" до них не варта й копійки! Зважте і на тгй фактор, що тварини теж не мають що їсти, а викинуті на вулицю і налякані людською ненавистю примушують їх вдаватися до "партизанщини". Вони вже не ті милі песики, це військо хвостате і кликасте! Вони в нас, людей вчаться жити і виживати: типу вижив сам - виживи іншого. До речі, не варто забувати, що всі собаки мають одного предка - ВОВКА. А тому їм легше вижити саме у стаї. Що вони й роблять. Ці
Сашуля Показати IP 30 Квітня 2010 05:36
0956119806 - дзвоніть, я не ховаюсь, поясню,чому стерилізація дієва
Misha до Сашуля Показати IP 2 Травня 2010 07:02
Мой номер 0956679965 позвони мне и обясни
Валентина Показати IP 30 Квітня 2010 08:46
Я підтримую те, що у кожного собаки повинен бути господар. Мого сина вже покусала собака. Вам цього не бажаю. Пані Новарчук хоче слави і того щоб писали про неї в пресі, нехай вибере інше ремесло. Я знову задаю п. Новарчук запитання: У вас є діти? Вони ходять до школи, в садочок? Їх перестрівала зграя собачок так штук з 8?
VSC Показати IP 30 Квітня 2010 10:27
И меня однажды укусила собака, но она была на поводке. А вот с бродячими никаких проблем. Давайте разделять понятия: убийство и порядок на улицах. Есть европейский опыт (стерилизация, содержание, приюты...), есть азиатский опыт (убийство, приготовление пищи, использование шкур...). Так куда мы пойдем? Будем стрелять? Тогда уж давайте постреляем всех бомжей, алкоголиков, наркоманов, буйных пьяниц, орущую по ночам молодежь. Список можно продолжить, каждый сможет добавить соседа, родственника, изменницу жену, гулящего мужа итд. Чем больше узнаю людей, тем больше люблю животных, они намного честнее и преданнее.
admin до VSC Показати IP 30 Квітня 2010 16:41
мы свиней едим, евреи нет, а мы коров едим, а египтяне нет, корейцы едят собак, а мы нет - куда кто из нас идет? и вообще - вот вам цивилизована америка - http://www.nacanet.org/guidelines.html
VSC до admin Показати IP 30 Квітня 2010 17:16
Прочел. И что вы имели мне сказать? Что там убивают бездомных животных на улице? Таки нет. Там целые программы. А мы ведем речь об убийствах.
VSC до admin Показати IP 30 Квітня 2010 17:23
"а мы коров едим, а египтяне нет" - ?????? Вы ошибаетесь, едят они коров, полным ходом едят, арабы они, т.е. мусульмане, а вот свинины не едят это точно. Кстати там есть и православные, процентов 15% кажись, они и свинину едят.
Helen Показати IP 30 Квітня 2010 10:43
Люди! Ви, що подуріли!!!!!!! Маленькі онкохворі дітки помирають, бо нема коштів на лікування та операції, на кожному стовпі благання про допомогу! А ви говорите про якусь стерилізацію! Де гроші, хто це буде фінансувати???! Яка вартість для однієї собаки (нікому непотрібної)? Я - за відстріл безпритульних тварин, спасати треба людські життя, а не собачі!
VSC до Helen Показати IP 30 Квітня 2010 11:01
Вот-вот, именно только "подурівші люди" могут ратовать за убийства. Сочувствую всем онкобольным и другим больным, и стараюсь помочь по мере возможности. Но не путайте одно с другим, жестокость не порождает гуманизм. Тот кто пойдет стрелять животных, никогда не поможет человеку. Поймите эти простые истины.
Сашуля до Helen Показати IP 3 Травня 2010 20:53
багато людей, що ставлять питання про те, що людські проблеми важливіші проблем тварин, просто самі мають потребу в аргументації як вибачення і відмовку, щоб не допомагати ні тваринам , ні людям. Уявлення про те, що треба розставити абсолютні пріорітети і, отже, спочатку вирішити найбільш важливі завдання, а потім - менш важливі , є безглуздим і нелюдським. Ті, хто говорить, що піклуватися про тварин аморально, поки на Землі ще залишається хоча б одна страждаюча людина, повинний тоді сприяти тому , щоб лікарі лікували тільки найважчих хворих, учителі займалися б тільки найбільш відстаючими, а поліцейські займалися тільки найважчими злочинцями. Тоді і ми можемо допомагати чужим тільки тоді, коли наша родина, сусіди і знайомі будуть у повному порядку. Однак коли це відбудеться (якщо узагалі відбудеться!), наступить кінець культури.
Helen Показати IP 30 Квітня 2010 11:46
Це ви не путайте одне з другим. Який "европейский опыт"? Ви забуваєте, в якій країні живете? В нас пуста казна і напівголодні діти в дитбудинках. Я - гуманіст, тому здичавілі бездомні собачки мене не цікавлять. По можливості надаю матеріальну допомогу хворим людям, а не псам. Можете вважати мене жорстокою.
VSC до Helen Показати IP 30 Квітня 2010 12:03
Я помню в какой стране живу, и хочу чтобы эта страна стала лучше, хоть чуть-чуть.
Наталья Показати IP 30 Квітня 2010 12:26
Абсолютно согласна с Helen, давайте сначало разберемся с больными и страждущими, а потом займемся собачками. Проблемка конечно существует и простые люди этого не решат, все на уровне государства. Но государство- это мы с вами, поэтому надо поступать, чтобы всем было хорошо. И страна и жизнь станет лучше.
Businka Показати IP 30 Квітня 2010 13:17
Якщо я не помиляюсь,то це четветра стаття у "Волинських новинах" про безпритульних собак.Обговорення та коментарі викликають кожного разу бурю емоцій у великої кількості людей. Одні "За собак", інші "проти".Пропоную голосувати на рівні цілого міста. Так буде чесно!!! прийняти рішення. А то міська рада вирішує одне, захисники тварин - в суд подають, рішення призупиняють. Мені здається ім немає чим занятися в житті! Я за ""референдум""(якщо так можна сказати).
VSC до Businka Показати IP 30 Квітня 2010 15:33
Вопрос сформулировать так: Поддерживаете ли вы убийство бездомных животных.
WS Показати IP 30 Квітня 2010 16:43
Люди схаменіться! Не можна бути вибірково гуманним, як не можна бути трішки вагітним. Або ми стріляємо всіх або нікого. Та звідки ж візьметься гуманізм, якщо навіть у прагненні порядку у вас стільки жорстокості?! І не треба приховувати свою жорстокість за жалістю до хворих діток і порожньою казною. Насамперед потрібні МІЗКИ! А далі все стане на свої місця. А от жорстокіть породить виключно ЖОРСТОКІСТЬ, як би вам не хотілось чогось іншого. Таке життя.
Паша до WS Показати IP 30 Квітня 2010 17:23
Повністю згіден, дуже радує що є ще адекватні люди в нашому Луцьку, а читаючи коментарі Лучанки,Теж Лучанки залишається лише дивуватися жіночій жорстокості
seal Показати IP 30 Квітня 2010 17:58
Не хочу вдаватися у глибокі дискусії, тут їх і без мене вистачає! А просто так, для підняття настрою пропоную подивитись відео про собачку http://video.tochka.net/199796-sobaka-tantsuet-rzhachnoe-video-onlayn

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus