USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Луцький архів просить 1,5 мільйона на ремонт і утримання

22 Жовтня 2013 07:00
Працівникам архіву, задля економії, депутати пропонували використати колишні бомбосховища.
На розгляд постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів представили Програму забезпечення зберігання документів для соціально-правового захисту громадян у Луцьку. Сума, зазначена в проекті, - більше 1,4 мільйона гривень.

Зокрема, у рамках реалізації цього проекту, який розрахований на 2014-2015 роки, планується відремонтувати приміщення міського трудового архіву.

«Архів переїхав до нового приміщення на Бенделіані, 7, бо всі матеріали вже не поміщалися. Частину приміщення нам відремонтували. Залишилася ще одна», - розповідали працівники архіву, які прийшли на засідання комісії.

Крім ремонту, у приміщенні необхідно встановити пожежну сигналізацію, систему вентиляції. У цьому архіві зберігаються 15 тисяч справ. Сюди приходять за довідками люди, які оформляють пенсію. Тут зберігаються документи про підприємства міста 75-річної давності. Утримання архіву також має відбуватися за бюджетний кошт.

Депутати не підтримали цю програму, оскільки сума надто велика.
«Це буде золотий архів, якщо такі гроші на нього витратити. А не розглядали питання використати колишнє бомбосховище? При потребі приходили б і брали документи, які треба», - запропонував голова комісії, депутат Олег Чернецький.

Крім того, він запропонував уточнити, хто нині орендує колишнє приміщення архіву. Адже там за бюджетні кошти свого часу також проводились ремонтні роботи, тож можна говорити про виплату грошей новим орендарем міському бюджету за ремонт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus