USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

«Нововолинськводоканал» погорів на корупційній схемі «Луцькводоканалу»

5 Травня 2016 17:00
Після того як керівника «Луцькводоканалу» звинуватили у зникненні із підприємства 1,7 мільйона гривень, стало відомо про аналогічні звинувачення на адресу підприємства «Нововолинськводоканал». При чому «ділки» навіть не додумалися змінити «дійових» осіб, вивівши кошти з комунального підприємства на ту саму фірму.

Восени 2015 року резонансу набула історія, в якій керівника «Луцькводоканалу» звинуватили в крадіжці з підприємства 1,7 мільйона гривень. Як з'ясувалося, ці гроші воно нібито сплатило за послуги, які не були надані. Договори з київськими фірмами укладав, власне, очільник КП Іван Корчук.

Гроші «Луцькводоканалу» виділили у 2014 році, аби той не став банкрутом. Утім понад 1,7 мільйона отриманих коштів, імовірно, осіли в приватних кишенях.

Як стало відомо від працівників КП «Луцьк­водоканал», у 2014 році директор підприємства Іван Корчук уклав два договори доручення з ПП «Велідіт» (зареєстроване в місті Києві, код ЄДРПОУ 37292373), ТОВ «Аквагруп» (код ЄДРПОУ 39444660). Вказані підприємства мали надати послуги з пошуку та підписання договорів взаєморозрахунків із відшкодування заборгованості за спожиту електроенергію перед ПАТ «Волиньобленерго» на виконання постанови Кабміну №30 від 29.01.2014 року.

Однак у штатному розписі КП «Луцькводоканал» є юридичний відділ, який представляє інтереси підприємства. Перелік суб’єктів, які мають проводити взаєморозрахунки, також визначений у вказаній постанові Кабміну. Разом з тим, вартість послуг ПП «Велідіт», ТОВ «Аквагруп» становить надзвичайно багато, а саме – 10 відсотків від ціни договору.

Статутні фонди вказаних підприємств – 3000 та 1000 гривень відповідно. Більше того, ТОВ «Аквагруп» взагалі було створено для надання послуг КП «Луцькводоканал» 16.10.2014 року.

Згідно із вказаними договорами, ПП «Велідіт» отримало від КП «Луцьводоканал» у листопаді 2014 року понад 750 тисяч гривень за те, що нібито допомогло підприємству погасити заборгованість перед ПАТ «Волиньобл­енерго» в сумі 7,7 мільйона гривень. А ТОВ «Аквагруп» отримало у січні 2015 року понад 950 тисяч гривень за «аналогічні послуги».

Отож, ПП «Велідіт» та ТОВ «Аквагруп» сукупно отримали 1,7 мільйона гривень коштів від КП «Луцькводоканал» за послуги, в реальності надання яких є сумніви.

ЧИТАТИ ЩЕ: СПРАВУ ЩОДО КП «ЛУЦЬКВОДОКАНАЛ» САБОТУЮТЬ, - ДЕПУТАТ МІСЬКРАДИ

Зауважимо, директором «Луцькводоканалу» Корчука одноосібно перепризначав міський голова Микола Романюк. Депутат міськради, юрист Ігор Поліщук стверджує: міський голова Романюк не міг не знати про підписання вказаних вище договорів та виплату зазначеним підприємствам 1,7 мільйона гривень за послуги, які не були надані.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЧОМУ ЛУЦЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА ЗАХИЩАЄ ІВАНА КОРЧУКА?

«На ринку юридичних послуг таких цін немає, навіть якби ці послуги надавало найкраще юридичне агентство України. Та й зміст цих послуг надуманий. Адже вказані підприємства мали знайти учасників розрахунків, вичерпний перелік яких чітко становлений відповідною постановою КМУ», – пояснює юрист Поліщук та додає, що на цьому історія «викачування» коштів з комунальних підприємств Волині не закінчилася.

Скільки розтратили на «Нововолинськводоканалі»

У розпорядженні Ігоря Поліщука опинилась ухвала Луцького міськрайонного суду від 22 березня 2016 року щодо доступу до речей ТОВ «Аквагруп». Підставою для цього стали матеріали перевірки, які надійшли в поліцію щодо розтрати службовими особами підприємства «Нововолинськводоканал» бюджетних коштів у сумі 342 904,74 гривень.
Ухвала 2 from Ivan Savich


Слідчий пояснює, що незважаючи на наявність у штаті підприємства юрисконсульта та нівелюючи встановленим законом переліком учасників розрахунків, 7 листопада 2014 року «Нововолинськводоканал» уклав із ТОВ «Аквагруп» договір доручення про надання інформаційно-консультаційних послуг, яких, за фактом, навіть не надавали.

Тобто це означає, що на «Нововолинськ­водоканалі» провернули ту ж схему, як свого часу і на «Луцькводоканалі». При чому – разом з тими ж «дійовими особами».

Щодо «Луцькводоканалу» відкрили кримінальне провадження, нині триває слідство. У його рамках встановили, що замішане в цій сумнівній схемі й таке собі ТзОВ «Вайт Роял», адже ухвалою Луцького міськ­районного суду від 11 березня 2016 року в інтересах слідства дозволили вилучити документи підприємства. Тому повну схему оборудки має встановити слідство.
Ухвала 3 from Ivan Savich


Сторона, яку звинувачували, опісля першого інциденту (власне, щодо «Луцькводоканалу») обіцяла оприлюднити спростування поширеної інформації. Спростування було опублікувано, втім у ньому корупційна схема була фактично підтверджена. Водночас позову про визнання інформації недостовірною та її офіційного спростування не було.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
!!! Показати IP 5 Травня 2016 17:33
Спасибо Полищуку за весточку. Собираем, вещи, печатки, документы и вывозим их куда подальше от следствия) так держать!
??? до !!! Показати IP 5 Травня 2016 17:37
грамотію, строк дії ухвали один місяць від дня винесення, порахуй уважно, і згадай, що у тебе вже був обшук. Чи ти так до них звик, що вже не пам"ятаєш хто і коли і що вилучав?
Іван до !!! Показати IP 5 Травня 2016 19:04
Строк дії ухвали - один місяць. Роззуй очі!
jjj до Іван Показати IP 5 Травня 2016 22:08
і??? деиж проводили обшук))?? за місцем реєстрації будинку, якого не існує))??? ну-ну) видно, що без досвіду писаки)!
манька Показати IP 5 Травня 2016 17:34
ну шо ви вчепились до того водоканалу, вам же тарасик якувлєв чітко пояснив - вода подорожчає у два рази, інакше 13 000 000 збитку для водоканалу, а ви ще 1 700 000 сюди хочете приплести, совісті у вас немає...
Петро Показати IP 5 Травня 2016 17:40
Дякую лучанам, які обрали мером Романюка М. Це ваша людина вкрала мої гроші, як платника податків
Луцьк, Штефан Показати IP 5 Травня 2016 18:24
Оце Вам і розгадка чому нововолинського міського голову, В. Сапожнікова у березні, возили по реанімації в інвалідській колясочці. А перед тим по інфекційному відділенні і кардіології. Тепер він, офіційно, у заслуженій, корупційній відпустці. Чи вийде, а чи ні? Чи залишиться десь там - на тропічних островах під пальмами, пожираючи манго і ананаси... Вікторе Борисовичу! Ви на кого покидаєте Нововолинськ? Ваш 1-й зам. А.Сторонський тільки й вміє, що матюкатися та підробляти підписи. На першій же крадіжці бюджетних коштів, спалиться!
Луцьк, Штефан - Анат до Луцьк, Штефан Показати IP 5 Травня 2016 19:11
Дєд Бідзюра не уйметься
Анатоль_ до Луцьк, Штефан Показати IP 5 Травня 2016 19:51
Ви як завжди влучили у яблучко, шановна!
123321 Показати IP 5 Травня 2016 19:00
Ну шо, приплыл Коля?
Арсен Показати IP 5 Травня 2016 19:05
А недавно Романюк по теліку казав, що то все - брехня. А тут на тобі.
хі хі Показати IP 5 Травня 2016 19:59
Водоканал в біді!!! треба підняти ціну на воду, і не в два, а в три-чотири рази (на всякий випадок)
111 Показати IP 6 Травня 2016 10:53
Яка кому різниця де водоканал взяв гроші - головне, що борг перед обленерго погасили і всі з водою, при цьому тариф той самий. От якби відключили всім воду, так само як гарячу, оооооооо, тоді б всі заговорили по-іншому.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus