USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Маршрутник залишив пасажира без чотирьох тисяч. ДОКУМЕНТИ

13 Червня 2013 08:01
Протистояння маршрутника та пасажира, який впав у громадському транспорті й зажадав компенсації за таку погану їзду, завершилося на користь водія. Днями крапку у цій справі поставив Луцький міськрайонний суд.
Нагадаємо, інцидент трапився ще у кінці лютого цього року.

За інформацією правоохоронних органів, у травмпункт луцької клінічної лікарні потрапив пасажир одного із маршрутних таксі. Мовляв хлопець впав у транспорті під час різкого гальмування водієм на зупинці.

Юнак тоді звернувся до редакції видання «Волинські Новини» й поскаржився, що маршрутник не бажає йому компенсувати чотири тисячі гривень на лікування пошкодженої голови. Постраждалий переконував, що після огляду лікарі виявили у нього струс мозку, однак від госпіталізації він відмовився, бо не хотів лягати у лікарню.

Компенсація

І хоч гроші йому пропонувалися, однак не ті, на які сподівався: усього 500 гривень, хоча квитанцій мав на декілька тисяч. Водій погодився повернути затрачене на лікування лише за умови, що таке рішення винесе суд.

Суд же не знайшов провини шофера у тому, що сталося. І хоч у протоколі про адміністративне правопорушення значиться, що водій «Богдана» «не вибрав безпечну швидкість для руху, не вжив заходів для зменшення швидкості при зупинці транспортного засобу», й що саме це стало причиною травмування пасажира у салоні, однак докази були таки не на боці постраждалого.

Свідки
У судовому засіданні маршрутник своєї провини не визнав. Чоловік розповів, що коли він пригальмував і дізнався, що один із пасажирів упав і йому необхідна медична допомога, то не розгубився і відвіз його в лікарню.

Знайшлися свідки, які на судовому засіданні розповіли, що їхали тоді з постраждалим у маршрутці й помітили, що хлопцю було явно зле. А тоді, коли хтось із пасажирів попросив водія зупинитися на зупинці, хлопець узагалі впав із сидіння. Однак, як запевнили свідки, різкого гальмування не було, тому через це юнак впасти не міг.

Постраждалий на судове засідання не з’явився й навіть не повідомив суд про причину.

Що вирішив суд
Суд, заслухавши свідків, та дослідивши інші матеріали справи, вирішив, що у діях шофера відсутній склад адміністративного правопорушення. Ну а протокол не є достатнім доказом його вини.

Тож суд вирішив, що провадження в справі відносно водія «Богдана» підлягає закриттю. Постанова судді може бути оскаржена в Апеляційній інстанції.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
2222 Показати IP 13 Червня 2013 08:09
Гроші роблять все! А судді їздять маршрутками,особливо четвертим? Пострапждалого зробили винним! Капець!
Навіть і не здивувався Показати IP 13 Червня 2013 08:29
Відкупилися, як завжди!
Собутильник Показати IP 13 Червня 2013 08:36
Халява не пройшла, менше пити треба було.
12 Показати IP 13 Червня 2013 08:52
Можли було б краще придивитись авторові і "замалювати" постраждалого і водія, а то можуть і на Вас до суду подати
23 Показати IP 13 Червня 2013 09:09
Студентік підзаробити рішив, набрав квитанцій в аптеці і думав, шо самий розумний.
Пасажир Показати IP 13 Червня 2013 09:32
Пропоную за проїзд не платити, всеодно квиточки не видають. Тобто заходиш і стоїш, квиточків ні вкого немає, хай спробує довести що не платив.
ПІФ-ПАФ до Пасажир Показати IP 13 Червня 2013 11:35
ПРАВИЛЬНА ПРОПОЗИЦІЯ, не раз так "грузив" шаферика.
Наташа Показати IP 13 Червня 2013 09:56
сівчук неграмотний суддя, він за гроші що хочеш насудить, йому тільки по розлученнях працювати і за комір заливати
Оля Показати IP 13 Червня 2013 10:10
маршрутчикі їздять в наушниках і кричать на цілу маршрутку. таке бачили. Ужас
Ну ну Показати IP 14 Червня 2013 06:55
Коротше - треба якійсь список тих суддів мати що за грощі виносять рішення.Може колись згодиться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus