USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Мер Ковеля не знає, до кого примкне на виборах

13 Липня 2010 12:58
Ковельський міський голова Сергій Кошарук поки не зізнається від якої політичної сили буде балотуватись на посаду мера Ковеля – стверджує, що жодних пропозицій йому ще не надходило.

Про це він розповів журналістам 12 липня.

Мер Ковеля переконує, що говорити про проведення нині будь-яких політичних торгів між партіями і позапартійними потенційними кандидатами некоректно, оскільки закон про місцеві вибори був проголосований тільки 10 липня, відтак не було часу, аби провести перемовини із зацікавленими політичними структурами, а тим паче визначитись.

«Я особисто не мав ще нагоди прочитати закон, він ще навіть не підписаний. Тому не варто говорити, що міські голови зараз торгуються. Я позапартійний лише тому, що не можу віддати себе, своє здоров’я, своє натхнення за будь-яку з політичних сил. Давайте ми дочекаємося офіційних заяв. Не хочу послуговуватись чутками. На сьогодні я позапартійний, і потенційно не можу вважатися кандидатом на посаду мера», – заявив Кошарук.

Нинішній мер Ковеля вважає, що новий закон про місцеві вибори «не враховує позицію місцевого самоврядування, не відповідає Конституції в прямому праві громадян обиратися і бути обраними, лобіює інтереси партій», у тому числі й провладних.

«Тому цей закон стосується 3-5% громадян України, а інтереси решти мало враховані. А з іншої сторони треба шукати у всьому позитив. Тому тут маємо передумову, аби найенергійніші, найпотужніші прорвалися на цих виборах і сформували нову еліту України, яка вже буде враховувати гіркий досвід. Треба до виборів підійти більш творчо, більш енергійно і використати всі плюси цього закону», – наголосив він.

Однак Кошарук сподівається, що конкуренція на виборах таки буде збережена, а «партійні менеджери» звертатимуться до кандидатів та проситимуть «увійти саме у наш список».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus