USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині селяни не пустили до храму єпископа УПЦ (МП)

13 Січня 2019 13:42
Мешканці села Красноволя Маневицького району не пустили до храму єпископа Луцького і Волинського УПЦ (МП) Нафанаїла. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив голова Маневицької РДА Андрій Линдюк.

«Сьогодні у село Красноволя, громада якого провела процедуру переходу в Православну Церкву України приїхав єпископ Волинський УПЦ (РПЦ) Нафанаїл з іншими священиками, я так розумію, щоб показати, що єодного переходу нема. Але їх у храм місцеві жителі не допустили. Отже, остання спроба залишити громаду в Російській православній церкві не вдалася.

Шаную усі конфесії, які є на території району. Але якщо церква має свій центр управління в Москві, зокрема в Кремлі, то це потрібно прямо говорити людям і хто бажає служити чи молитись саме в такій Церкві їм ніхто не буде перешкоджати!» – йдеться у дописі.

Як інформує «Конкурент», речник Волинськоє єпархії Української православної церкви (так званого Московського патріархату) Олег Точинський підтвердив, що вказана подія мала місце.

«Там були не парафіяни громади УПЦ, а прихильники ПЦУ. Наших віруючих, своїх односельців, вони до храму також не пустили», – зазначив Олег Точинський в коментарі.

За його словами, в селі залишається близько 50 прихильників УПЦ, які стабільно відвідують храм.

«Ми вже подали заяву у поліцію, яка прибула на місце подій. Тепер, думаю, будемо проводити юридичний аналіз події, що сталась», – зазначив речник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
Ура Показати IP 13 Січня 2019 14:09
Геть москальського попа!
пенсіонери до Ура Показати IP 13 Січня 2019 20:11
Порошенські холуї, а ви чекаєте крадущого пенсії в пенсіонерів бувшого комуняки петька порошенка, як батька рідного, правда? Не дочекайтеся, бо Україна порохоботів далі не допустить грабувати пенсіонерів і для вас крадії порохоботи, час ще прийде. Закон про порошенських крадіїв пенсій підорастів обов`язково буде прийнятий. які сядуть за грати!
дідо Показати IP 13 Січня 2019 14:18
ГЕТЬ іноземну церкву з української землі.
АС Показати IP 13 Січня 2019 14:20
коментар було видалено
пенсіонери до АС Показати IP 13 Січня 2019 20:15
Порошенські холуї, а ви чекаєте крадущого пенсії в пенсіонерів бувшого комуняки петька порошенка, як батька рідного, правда? Не дочекайтеся, бо Україна порохоботів далі не допустить грабувати пенсіонерів і для вас крадії порохоботи, час ще прийде. Закон про порошенських крадіїв пенсій підорастів обов`язково буде прийнятий. які сядуть за грати!
51 незнаменита Показати IP 13 Січня 2019 14:25
Це мабуть эдине досягненя Линдюка за всю каденцыю .від якої жителям Красноволі стало жити * краще *,*справедливіше* і * впеншіше * у завтрашьому дні
Параска Показати IP 13 Січня 2019 15:08
У Линдюка аж шкварчить виконувати вказівку ОДА по штучному примусу покинути церкви священниками МП. Про своїх тітушок "законник" Линдюк нічого не розповідає громаді? :) Позорисько!
Анонім Показати IP 13 Січня 2019 15:09
Тепер не тільки "схід" та "захід" - разом ,але й крайки села теж треба буде їднати
Пр Показати IP 13 Січня 2019 15:40
Люди, Ви в Церкви ходите молитись до Бога, чи до Москвы або Константинополя??? Для мене немає різниці якого патріархату церква, я іду в будь-яку православну, бо я іду до Бога. Не ведіться на слова політиків, думайте самі.
правдива до Пр Показати IP 13 Січня 2019 16:38
Люди у селах, та і у містах, до такої межі одурманені, що просто жах! Своєю головою не думають зовсім і не вміють цього робити, чим влада і користується :( Дуже шкода такий нарід... :(
ігор до Пр Показати IP 13 Січня 2019 17:00
колись один нахабний монах в почаєві вигнав мене з колегами з храму, із-за того що ми ходим в українську церкву, це раз, а два віддавати гроші країні агресору, і кірілу в частності, який доречі благословив війну на сході, я рахую що це неправильно
Украинка до ігор Показати IP 13 Січня 2019 20:35
Как попугаи повторяют - деньги в Москву, Кирилу, агрессия.....в церкви есть законы и нарушать их в угоду политикам нельзя. Если ты в этом не разбираешся, то это твои проблемы. А заставлять кого то куда то переходить - это по твоему правильно? Порошенко у вас не агрессор? Геноцид Порошенка хуже русского......только вы своими мозгами это понять не можете....
ігор до Украинка Показати IP 14 Січня 2019 21:59
а може ти не Украинка а фсб заслане, така розумна в усьому розумієшся, цікаво чи золзумієш рідну мову
Пр до ігор Показати IP 13 Січня 2019 22:52
А хто тебе заставляє віддавати гроші???
Коза до Пр Показати IP 14 Січня 2019 09:23
І я так думаю. Ніколи не ходила до МП і не піду. В Почаєв ніколи не їздила. Всі хто був казали, що якась важка атмосфера. Чесно ніколи не розуміла цих поклонінь. Найкраще враження з усіх відвіданих храмів справила церква Св. Юра. І світло гарно падає, і посидіти можна - одним словом для душі.
Волинянин Показати IP 13 Січня 2019 16:05
Ця нікчема Линдюк ще буде в суді за те, що накоїв! Господь його покарає!
Порада Показати IP 13 Січня 2019 17:49
То йди в іншу церкву. Тобі ж ніхто не боронить це робити. А нав'язувати свою думку іншим ти не можеш. Нехай кожен молиться там, де хоче.
Українець Показати IP 13 Січня 2019 20:26
Религия зло бога нет мир выдуман людьми Все храмы это обман
Віктор Показати IP 13 Січня 2019 21:37
Мені приємно що там було багато молоді.Молоді хлопці не пустили ту пузату б....ту в храм.Ще моє особисте Дякую сільському Голові Федору Степановичу-молодий,рішучий,не побоявся відповідальності.Став!Відстояв-майбутнє моїх та своїх дітей.Красновільці-З НАМИ БОГ!
Якось так Показати IP 13 Січня 2019 22:01
Мене одне цікавить. Чому якщо всі такі патрійоти то ваші діти намагаються поскоріше втікти жити за кордон? Чому так мало онуків? Чому в країні корупція і повна безперспектива? Не пустивши діючого єпископа до богослужіння ніхто ближче до Бога не став. Кайтесь...якщо християни...
Коза до Якось так Показати IP 14 Січня 2019 10:01
І ті, що пустили б також до Бога ближче б не стали. А взагалі земля і церква належать сільській громаді - люди мають повне право вирішувати, кого пускати чи не пускати. і нас не спитають. і це буде правильно.
Якось так до Коза Показати IP 14 Січня 2019 10:37
Христа також розіпяли " за рішенням місцевої єрусалимської громади". Натовп це не завжди Правда. Натовп сьогодні кричить "осанна" а завтра розіпни...
Піп Показати IP 13 Січня 2019 22:37
Бог це —$.
Володимир Трохимович Показати IP 14 Січня 2019 04:15
Мушу зазначити, що Красноволя - це дуже патріотичне село, там був активний рух ОУН-УПА. Саме там народився історик УПЦ-КП Володимир Євтухович Рожко (помер у 2018 р.) та історик Володимир Борщевич. Але, що цікаво, ні Рожко, ні Борщевич не змогли схилити тамтешнього священика до переходу в УПЦ-КП. Не зміг нічого зробити і Борщевич Віктор Трохимович, який очолював у селі осередок партії "Реформи і порядок". Аж лише тепер відбувся цей перехід. Ну що ж, краще пізно, ніж ніколи...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus