USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Мер Луцька таки розсекретить Генплан і зарплати чиновників

25 Вересня 2013 14:36
Генеральному плану Луцька та відомостям про зарплати чиновників мерії повернуть статус інформації з відкритим доступом.
Відповідні зміни до розпорядження міського голови уже готують, – заявив у коментарі IA ZIK луцький мер Микола Романюк.
На сайті Луцької міськради оприлюднили розпорядження мера про затвердження переліку відомостей, що становлять службову інформацію. Ним затверджено цілу низку даних, що, на думку Романюка, є службовою інформацією, тобто інформацією з обмеженим доступом.
Однак у цьому переліку окремі пункти виглядають щонайменше дивними. Зокрема, мер засекретив Генеральний план Луцька (п. 3.1 додатку до розпорядження), а також «відомості про заробітну плату працівників та відомості, що містяться у деклараціях про доходи» (п. 12.2 додатку до розпорядження). Тим часом адвокати, з якими консультувалася IA ZIK, вказують: додаток до розпорядження є на диво безграмотним з точки зору законодавства.
Це розпорядження викликало гостру критику ЗМІ на адресу міської влади, яка постійно декларує власну відкритість. Отож, у мерії таки дали задній хід.
Міський голова Микола Романюк заявив: «Якраз ми два дні спілкуємся, і я дякую засобам масової інформації, що привернули до цього увагу. Якщо чесно, підписуючи це розпорядження, я прочитав, що дійсно є посилання на відповідні законодавчі акти. Але, на жіль, в нашій державі так буває часом, що по одному закону – можна, а по іншому – не можна».
«Тобто я ще раз хочу задекларувати: ми працювали, працюємо і будемо працювати прозоро. На сайті міськради нічого не змінилося, будь ласка, заходьте: зарплата моя, моїх заступників, працівників апарату», – сказав він.
Романюк стверджує: «Зміни ми будемо обов’язково вносити. Зараз працюють над цим питанням юристи, тому що є чинне законодавство. Але ми будемо працювати, щоб повернути статус-кво максимально можливе. Що стосується зарплат чи Генплану – ясно, що треба, щоб люди це бачили і знали».
Зі слів мера, внесення змін до його розпорядження варто чекати ще на цьому тижні. «До кінця тижня зміни будуть внесені», – переконує Романюк.
ЧИТАТИ ЩЕ: НОВОВВЕДЕННЯ У МЕРІЇ: «ЗАСЕКРЕЧЕНІ» ЗАРПЛАТИ ТА ГЕНПЛАН. ДОКУМЕНТ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Факт Показати IP 25 Вересня 2013 16:40
Зробити помилку і не побоятись її виправити - крок, що заслуговує на повагу.
Богдан Показати IP 25 Вересня 2013 20:02
це не помилка а спланована дiя. думали прокатить а журналiсти пiдняли шум

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus