USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Музей Волинської ікони матиме ще одне приміщення

27 Серпня 2013 17:11
Музей Волинської ікони матиме ще одне приміщення. Про це повідомив голова облдержадміністрації Борис Клімчук під час урочистостей з нагоди відзначення 20–ої річниця заснування Музею Волинської ікони.
«Нове приміщення вже є, зараз готується проект музею. Якщо почнемо виділяти кошти з обласного бюджету то можливо встигнемо до наступного Дня незалежності. За музейниками проект, а за нами рішення обласної ради і фінансування» - сказав Клімчук.
Він також розповів, що з появою ще одного приміщення, збільшаться виставкові площі й можна буде навіть окремо виділити залу для Холмської ікони Божої Матері. «До цієї ікони люди ходять як на прощу, як на сповідь. Спеціально до неї приходять паломники цілими групами. Її відвідують люди різних конфесій, тому що ця ікона – це символ України, її історії», - зазначив Борис Петрович.
Директор музею Волинської ікони Тетяна Єлісеєва розповіла, що влада завжди підтримує музей від дня його заснування. Вона дуже вдячна працівникам СБУ, які ще у 1993 році дозволили у своїх приміщеннях відкрити нині діючий музей. «Якби нас не попросили переїхати в інше приміщення, то можливо ми б і до цього часу знаходились поряд з СБУ. Ми вдячні керівництву служби безпеки і за те, що вони завжди передають нам цінні експонати, які були ними вилучені за різних обставин» - зазначила директор музею.
Єлісеєва також розповіла, що у нове приміщення, яке отримає музей, перенесуть фондові приміщення, реставраційну майстерню, але Холмська ікона Божої Матері залишиться в експозиції у тому ж приміщенні де вона й зараз.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus